Almeerders kiezen maker kunstwerk Wandellaan

wapenalmeremaandag 07 maart 2011 20:19

Vorige week zijn de stemmen geteld, niet alleen voor nieuwe vertegenwoordigers in Provinciale Staten maar ook voor de kunstenaar die het kunstwerk op de Wandellaan mag maken. De Wandellaan ligt tussen De Nieuwe Bibliotheek en het Stadhuis en loopt door tot aan het Weerwater. Aan de kant van het Weerwater vindt u momenteel de gele kubus.

Het is de bedoeling dat op deze plek waar nu tijdelijk deze kubus staat een prachtig kunstwerk gaat komen. Het kunstwerk is het kado van de Provincie Flevoland aan de Gemeente Almere ter gelegenheid van haar 25 jarig bestaan dat in 2009 werd gevierd.
In 2010 is besloten om op de ‘kop’ van de Wandellaan het kunstwerk, dat een duidelijke relatie zal hebben met de geschiedenis van Almere, te plaatsen. Ook is toen besloten om de kunstenaar die het werk zou mogen maken te laten kiezen door de bevolking van Almere. Van 15 februari tot 1 maart konden Almeerders kiezen uit vijf getalenteerde kunstenaars. Winnaar werd Siemen Bolhuis, een Almeerder van wie u vast vaker werk heeft gezien in onze stad. Zie hier.

Het streven is dat het werk, op deze steeds mooier wordende plek in Almere, eind van dit jaar wordt onthuld. Ik ben ervan overtuigd dat het een prachtig kunstwerk wordt waar Almeerders en Flevolanders trots op zullen zijn. Dank aan alle Almeerders die ook deze keer van hun stemrecht gebruik hebben gemaakt. 



Berdien Steunenberg

« Terug