Blog

Liefde is ..

Valentijnsdag

Een dag waarop wereldwijd de liefde wordt gevierd. Het is fantastisch om te zien hoe winkeliers de moeite nemen om consumenten te verleiden een cadeau te kopen voor hun geliefde. Voor elk budget is er een mogelijkheid. Zelfs bij de supermarkt zijn de rozen deze week in de aanbieding. Ik ben toch zo benieuwd wat ik dit jaar voor Valentijn krijg van mijn man?

Het schijnt dat steeds minder Nederlanders de feestdag van Sint-Valentijn nog serieus nemen, maar christenen hebben er  vaak moeite mee gehad. Zou deze dag toch ook iets waardevols voor ons kunnen hebben? Ik geloof van wel.

De liefde voor uw naasten

Wat zegt de bijbel over deze liefde? Romeinen 13:8:  ‘Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld.’ Het liefhebben van de ander in deze stad Almere is mijn wens voor elke inwoner deze Valentijnsdag! 

Het zou toch prachtig zijn als we allemaal verzot  zijn op onze stad Almere en op de inwoners van deze stad. Want alleen wonen in Almere is hierbij niet genoeg!  Iemand die verliefd is op zijn stad is tot het volgende in staat:

  • Spreekt liefdevolle berichten uit over Almere naar de ‘buitenwereld’;
  • Is bereid een bijdrage te leveren aan het welzijn van Almere en zijn burgers.

Graag helpt de ChristenUnie hier aan mee. Door onze aanwezigheid in de gemeenteraad hebben we de mogelijkheid onze liefde voor Almere te laten zien. We geloven in een stad waar iedereen meetelt! Een stad waar we veilig en voorspoedig kunnen wonen!  Een stad waar jong en oud ongeacht huidskleur, geslacht of religie; rustig en vredig kunnen leven.

De praktijk

Ik vind het mooi om te zien hoe alleenstaande moeders bij de sportclub onderlinge afspraken maken over het brengen/halen van hun kinderen.  Of de mooie verhalen van ondernemers die kansarme jongeren stageplekken aanbieden in Almere.  Oh ja, en het gezin uit Syrië die met Kerst bij een Nederlands gezin mocht komen eten en daardoor niet in het asielzoekerscentrum hoefde te blijven. Geweldig!

Voor mij is echte liefde: het in praktijk brengen van de liefde van God! Ik wens u een zegenrijke Valentijnsdag.

Berneditha Rijssel - Omusuo

Berneditha zet zich o.a. in voor vrouwenemancipatie en staat op nummer 3 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!

“Hallo, allemaal wat fijn dat je er bent. Ben je voor het eerst hier of ben je al bekend? Stamp met je voeten zet je handen in je zij. Ik ben Ank en wie ben jij?”

Overal hoor ik dit liedje; thuis, op school en op straat. In het Tv-programma “De luizenmoeder” worden de personages uitvergroot en zijn daardoor ook zeer herkenbaar. Op social media gaan er al quotes rond en kunnen wij mokken en tassen kopen met teksten uit “De luizenmoeder”. Op Facebook gaf ik aan dat ik dit lied wel ’s morgens bij het openen van de schooldeur wil gaan zingen. Een collega plaatste direct de volgende variatie: “Hallo, allemaal wat fijn dat je er bent, je kunt nog op tijd zijn als je even rent, Hup met de beentjes, ik hoor de eerste bel. Kom op tijd je hoort het wel”.

Veel scholen kampen met kinderen die stelselmatig te laat komen. Uit gesprekken met de ouders en leerlingen blijkt vaak dat er iets anders onder dit “te-laat- kom-gedrag” zit. “Mijn kind schiet niet op of luistert niet”. Kinderen die moeilijk hun bed uit komen omdat ze bijvoorbeeld te laat gaan slapen, nog niet zindelijk zijn of motivatie problemen hebben enz. enz. Scholen willen graag de ouders hierbij adviseren of naar ondersteuning verwijzen. Maar soms is het probleem niet groot genoeg of ouders komen gewoon niet aan bij een wijkteam of een instantie.

Wat zou het helpend zijn als er “laagdrempelig” in de school een professional is die de ouders op weg kan helpen. Zo voorkom je dat een klein probleem groter wordt en later duurdere vormen van jeugdhulp nodig zijn. Laat het onderwijs, de ouders en het sociaal domein goed gaan samenwerken!

“Dat vinden wij niet raar…. dat vinden wij heel bijzonder!”

Tjesjen Kuiper - Douma 

Tjesjen werkt als directeur in het basisonderwijs en staat op plaats 9 op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.