Bestemmingsplannen

wapenalmerevrijdag 17 december 2010 16:13

Op 23 november 2010 was ik aanwezig op een inloopavond in schoolgebouw Helen Parkhurst. Hier werd gesproken over het nieuwe bestemmingsplan voor de Filmwijk, Danswijk, Parkwijk en Verzetswijk. Zo’n 200 inwoners hoorden wat de gemeente van plan is te gaan doen met de ontvangen reacties op het voorontwerp bestemmingsplan (een soort conceptplan). Ik ben blij dat ik deze avond aanwezig kon zijn, niet alleen als contactwethouder voor het oostelijk deel van Almere Stad, maar ook vanwege mijn verantwoordelijkheid voor een juiste uitvoering van het bestemmingsplan. 

De gemeente is verplicht om elke 10 jaar een bestemmingsplan opnieuw vast te stellen.De ontwikkelingen staan niet stil in zo’n periode en het is van belang om ook in de bestaande stad ruimte te houden voor nieuwbouw initiatieven.
Het nieuwe bestemmingsplan geeft niet direct de mogelijkheid tot nieuwbouw maar geeft wel een wijzigingsmogelijkheid (wijzigingsbevoegdheid). Dit houdt in dat als er een concreet bouwplan komt, de bestemming in een beperkt gebied alsnog gewijzigd kan worden. Dit wordt dan eerst opnieuw bekend gemaakt en bewoners kunnen dan ook een bezwaar (zienswijze) op dat bouwplan indienen.

Als u bezwaar wilt maken over de mogelijkheden of onmogelijkheden die het ontwerpbestemmingsplan wil bieden kan dat tot uiterlijk 27 december 2010. Het bestemmingsplan wordt in het 2e kwartaal van 2011 vastgesteld. Zie voor de informatie:  

Op de inloopavond kwamen ook vragen over de hoogspanningsleiding die door het gebied gaat, daarom verwijs ik graag naar de volgende link waar u alles over dit onderwerp kunt vinden:  http://www.noord-west380kv.nl/

Ook vanaf deze plaats wens ik u goede kerstdagen en een gezegend 2011.


Berdien Steunenberg

« Terug