Wethouder Martine Visser vertrekt

Martinemaandag 03 mei 2010 19:17

Na 12 jaar lokale politiek, waarvan de laatste 4 jaar in Almere, heeft wethouder Martine Visser van CDA en ChristenUnie besloten niet meer terug te willen keren in een nieuw college. Uit persoonlijke overwegingen kiest ze voor een toekomst buiten de politiek.

"De afgelopen collegeperiode is een fantastische tijd geweest, waarin we met dit college veel voor elkaar hebben gekregen. In mijn eigen portefeuille was dat onder andere de komst van 2 nieuwe HBO-instellingen, de halvering van voortijdig schoolverlaten, de kwaliteitsimpuls in het onderwijs, 10.000 extra banen en de vermindering van bijstandsgerechtigden met 25%.  Zaken waar ik met veel andere mensen aan mocht werken. Het geeft voldoening om op die samenwerking en de behaalde resultaten terug te kijken.
De periode van college-onderhandelingen hebben mij de gelegenheid gegeven na te denken over mijn toekomst. Ik ben daarbij tot de conclusie gekomen, dat ik nu graag buiten de politiek zou willen gaan werken. In de politiek heb ik altijd met hart en ziel gewerkt voor de samenleving. Je inzetten voor andere mensen kan echter ook op andere plekken en die mogelijkheid wil ik nu gaan benutten. Ik verlaat de politiek met pijn in mijn hart, maar ook in de wetenschap dat binnen CDA en ChristenUnie uitstekende mensen actief zijn om het werk voort te zetten," aldus Visser. 

Roelie Bosch, fractievoorzitter van de ChristenUnie, heeft begrip voor Vissers vertrek: "Voor ons was het vier jaar geleden een spannende keuze om samen met het CDA een wethouder te leveren van CDA-huize, maar Martine heeft ons vertrouwen meer dan waargemaakt. Jammer dat ze nu weggaat, maar ze is al jong begonnen in de politiek en wil ook andere ervaring opdoen. Daarvoor hebben wij alle begrip. Ondanks het vertrek van Martine zullen we als ChristenUnie met het CDA gezamenlijk op  trekken in de huidige collegeonderhandelingen.

Bestuur en fractie van de ChristenUnie wensen Martine Visser Gods zegen bij het afronden van haar politieke activiteiten en (alvast) een goede tijd in haar nieuwe baan!

« Terug