Zilveren en bronzen medailles voor 17 Almeerse scholieren.

awardvrijdag 28 november 2008 16:52

In de raadzaal van het gemeentehuis mocht ik deze week aan 17 leerlingen van scholengemeenschap de Meergronden een internationale prijs uitreiken.
Het betreft de 'International award for young people'. De leerlingen ontvingen deze onderscheiding omdat zij een persoonlijke prestatie hebben geleverd maar ook op maatschappelijk gebied actief zijn geweest in het afgelopen jaar.
Deze internationale onderscheiding voor jongeren van 14 t/m 25 jaar is in 1956 ingesteld door Prins Philip van Engeland en inmiddels in meer dan 125 landen uitgereikt.

Om in aanmerking te komen voor deze onderscheiding moet je in een bepaalde tijd, bijvoorbeeld één jaar, een nieuwe vaardigheid aanleren, je grenzen verleggen op sportgebied, een 'expeditie' organiseren en wekelijks iets doen voor de samenleving. Voordat de 17 medailles werden uitgereikt verzorgde elke winnaar een presentatie, dat varieerde van een PowerPoint tot het spelen van piano, viool of gitaar, er werd zelfs een karatedemonstratie gegeven. Overigens waren ook de verrichtte maatschappelijke bijdragen divers, sommigen waren actief geweest in een verzorgingstehuis of kinderdagverblijf, anderen hadden vogels geringd bij Staatsbosbeheer of bijles gegeven in taal of rekenen. Dat het zelfs mogelijk is om een gouden award te behalen bewees Anica Warmerdam, ook van de Meergronden. Zij ontving haar gouden medaille vier dagen eerder in Haarlem uit handen van Prins Guillaume van Luxemburg. Zie www.award.nl/  Misschien is het programma ook iets voor jouw school of club! 

Martine Visser

« Terug