Veilig en vaker naar school

De-Scholen_zijn_weer_begonnenvrijdag 21 augustus 2009 16:59

Dinsdag 18 augustus startte in Almere de landelijke campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ van Veilig Verkeer Nederland. Kinderen en ouders van basisschool De Omnibus liepen een stille tocht om de honderden jonge verkeersslachtoffer te herdenken die jaarlijks vallen.

De tocht aan het begin van het schooljaar is ook belangrijk omdat 1 op de 3 jonge verkeersslachtoffers dat wordt op weg naar of van school. De tocht eindigde bij basisschool De Omnibus waar ik de aanwezigen mocht bedanken voor hun inzet en hen een veilig schooljaar toewenste. Vervolgens werden aan voorbijgangers kaartjes verstrekt om hen op te roepen in het verkeer rekening te houden met het gedrag van kinderen.        

  

Na een zomervakantie valt het voor leerlingen niet altijd mee om de draad weer op te pakken. Bij een aantal is de kennis van lezen, taal en rekenen dan behoorlijk weggezakt.Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs geeft daarom een aantal gemeenten de kans om in de laatste weken van de komende zomervakantie van 2010, de kennis van de leerlingen alvast weer wat op te frissen zodat zij daar tijdens het schooljaar de vruchten van kunnen plukken. Daarnaast stelt zij geld beschikbaar om leerlingen die dat nodig hebben gedurende het schooljaar wat bijles te geven. Als gemeente Almere hebben wij de basisscholen benaderd om hier gebruik van te maken. Ik ben dan ook blij dat mevrouw Dijksma maandag naar Almere kwam om mee te delen dat Almere 1 van de 25 gemeenten is waar deze proef (op een tiental basisscholen) gehouden zal worden.

Martine Visser

« Terug