19 maart 2009 Dag van de Leerplicht

donderdag 19 maart 2009 00:00

Vorig jaar sprak ik op deze dag leerlingen aan die tijdens 'schooltijd' in de stad te vinden waren. Dit jaar bracht ik op de 'Dag van de Leerplicht' een bezoek aan het Buitenhout College. Voor elke docent had ik een boekenlegger meegenomen, met tips om schoolverzuim tegen te gaan, zoals: "zorg dat ouders altijd op de hoogte zijn" en "wijs de ouders op personen die kunnen helpen, als hun kind niet naar school wil". Alle Almeerse docenten krijgen de 'verzuimwijzer' toegezonden.

Natuurlijk begint een goede aanpak van schoolverzuim met een goede registratie, het maakt immers nogal wat uit of een leerling ziek is, één lesuur of een hele week spijbelt. Tijdens mijn bezoek aan het Buitenhout College bleek mij dat de school samen met de gemeente een goed systeem heeft opgezet, waarmee ongeoorloofd schoolverzuim binnen de perken kan worden gehouden.

Het mooiste is natuurlijk als alle leerlingen met plezier naar school gaan. Afgelopen week was de leren-is-een-makkie-week, waarin aandacht werd gevraag voor 'leren leren'. Als je leerlingen slimme methodes aanreikt om te leren, dan wordt het ook een stuk leuker. Lees er meer over op de website http://www.lereniseenmakkie.nl/

Martine Visser
Wethouder


 

 









 

« Terug