Uitreiking Stagetrofee 2009

www.onderwijsonstage.nldonderdag 17 december 2009 00:00



Donderdag overhandigde ik de prijs voor het beste profit stagebedrijf 2009 uit Almere aan Alfen BV. Dit internationale bedrijf dat gevestigd is op De Vaart, bouwt transformator stations. Ook mocht ik een prijs uitreiken aan het beste Almeerse non profit stagebedrijf; in dit geval was de gelukkige: Stichting de Schoor. Beide ‘bedrijven’ hebben in het afgelopen jaar op een zeer professionele manier veel stagiaires geholpen aan belangrijke werkervaring. Dat de keuze op deze werkgevers was gevallen is te danken aan de voordrachten van stagiaires en begeleiders vanuit de deelnemende scholen.
Scholen en bedrijven hebben elkaar echt nodig om leerlingen op te kunnen leiden die voldoen aan de eisen van de praktijk en bedrijfsstages vormen daarbij een onmisbaar middel. Maar het is minstens zo belangrijk dat leerlingen al vroeg ontdekken wat voor werk of opleiding zij leuk vinden en welke mogelijkheden er zijn in het bedrijfsleven. Daarom bestaan er naast stages die een onderdeel vormen van de opleiding ook zogenaamde snuffelstages.

Om bijvoorbeeld vmbo-leerlingen te helpen ontdekken welke bedrijfsrichtingen passen bij hun talenten, worden er in Almere in maart 2010 ontmoetingen georganiseerd tussen vmbo’ers (2e en 3e klassers) en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Bij deze ontmoeting worden er afspraken gemaakt voor werkbezoeken in de maand april die passen bij individuele leerlingen (zie http://www.onderwijsonstage.nl/). Heeft u ook de mogelijkheid om een vmbo-leerling een dagdeel op uw werk mee te laten lopen? Meldt u dan aan en laat hem of haar kennis maken met uw beroep. Van harte aanbevolen!

De leerlingen zijn momenteel vrij van school en stage in verband met de jaarwisseling.
Ik gun hen dat van harte en maak hierbij ook gebruik van de gelegenheid om iedereen goede kerstdagen en een gelukkig 2010 te wensen.

Martine Visser
Wethouder ‘Leren en werken’

« Terug