Roelie Bosch

Roelie heeft jarenlang als fractievoorzitter van de ChristenUnie in Almere gewerkt. Vanaf mei 2018 stelt ze al haar politieke ervaring beschikbaar en ondersteund ze de fractie als fractieassistent.
 
"Laat ik eerst even iets over mezelf vertellen. Mijn man Ronald en ik zijn in 1990 in Almere komen wonen, inmiddels dus bijna 25 jaar. We hebben 3 kinderen in de tienerleeftijd. Toen de kinderen groter werden heb ik weer een studie opgepakt en nu ben ik bezig met mijn Bachelor Psychologie. Wij zijn lid van de evangelische gemeente Parousia Almere en dat zijn we net zo lang als we in Almere wonen. Ik heb bij diverse organisaties in het bestuur/raad van toezicht gezeten, o.a. Agapè en de EBS Oase hier in Almere. Op dit moment ben ik landelijk voorzitter van het platform voor evangelisch onderwijs PEON.
 
Nadat ik eerst actief ben geweest in het bestuur van de kiesvereniging, ben ik sinds 2001 bij de actieve politiek betrokken. Eerst als fractieassistent, sinds 2006 als raadslid en fractievoorzitter.
De ChristenUnie past heel goed bij mij. Het omzien naar elkaar (naastenliefde), de aandacht voor duurzaamheid (rentmeesterschap) en het hanteren van waarden en normen (uit de Bijbel) zijn daar voorbeelden van.
 
Als ChristenUnie hebben we twee zetels in de gemeenteraad. Dat is niet veel, maar dat kan het verschil uitmaken tussen het al dan niet aannemen van een voorstel. Die verantwoordelijkheid dragen we samen. We hebben een mooie ploeg mensen die samen de fractie vormen en daar achter staan nog meer mensen die samen de ChristenUnie zijn!"