Kees Hendriksen

Kees is opgegroeid in Veenendaal en woont nu ruim 5 jaar in Almere. Hij woont hier met plezier. Hij vindt Almere een prachtige stad, en hij draagt graag zijn steentje bij om het nog mooier te maken.

Hij is hier komen wonen nadat hij betrokken is geraakt bij de missie van Christelijke gemeente De Wegwijzer. Al jaren zet hij zich in deze stad vol passie in om Gods liefde te laten zien. Eerst vooral voor tieners, tegenwoordig vooral voor de minderbedeelden, vluchtelingen en anderen die om welke reden dan ook hulp nodig hebben. Hij coördineerde de Wijkwinkel in Almere Haven en activiteiten in Stad-Oost. Op de achtergrond denkt hij regelmatig mee in beleidsvorming. Daarnaast werkte hij als nachtwaker bij het Leger des Heils, “een schitterende organisatie die met gepassioneerde en bewogen medewerkers een enorm waardevolle bijdrage levert aan het welzijn in de stad”. 

Politiek heeft hij altijd al interessant gevonden. In zijn tienertijd spijbelde hij van school om de algemene beschouwingen te kijken en volgde hij steevast verkiezingsdebatten en uitslagenavonden. Hij vindt het belangrijk dat geloof een stem wordt gegeven in de politiek. Kees gelooft dat we ook in de Almeerse politiek met volle overtuiging mogen spreken over geloof, hoop en liefde. Gods liefde is namelijk niet alleen waardevol voor christenen, maar is er voor elke Almeerder. 

Hij zet zich in voor de ChristenUnie omdat hij een zwak heeft voor het zwakkere en graag een stem wil geven aan hen die geen stem hebben. En dat is geen idealistische mooipraterij, maar een diepe overtuiging