ChristenUnie Almere aanwezig bij Vrouwendag

Berneditha bij vrouwendag
Berneditha
Door Berneditha Rijssel - Omusuo op 9 maart 2019 om 14:11

ChristenUnie Almere aanwezig bij Vrouwendag

Diverse organisaties in Almere organiseerde op vrijdag 8 maart evenementen om vrouwendag te vieren. De vrouwenochtend bij De Wegwijzer was druk bezocht en het vrouwen event van Stichting Vrouw & Wijzer ook. Berneditha Rijssel-Omusuo (Raadslid ChristenUnie Almere) was aanwezig. 

Internationale Vrouwendag
Dit is een speciale dag op 8 maart voor vrouwen waarbij ze internationaal op die dag centraal staan. Niet alleen Almere doet hier aan mee, maar ook veel andere landen staan op deze dag even stil bij de rechten van vrouwen en de verschillen die er momenteel nog steeds zijn ten opzichte van mannen. Mannen hebben vaak een hoger salaris, ze werken fulltime, werken buiten de deur. Vrouwen werken vaker parttime, zorgen voor het huishouden en voor de kinderen en het salaris dat zij verdienen is vaak lager. Hierdoor is het voor vrouwen lastiger om economisch zelfstandig te zijn. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor de vrouwen in de maatschappij en het belang daarvan en daar kunnen veel mensen nog iets van leren! Gelijke rechten moeten er zijn, voor iedereen!

Thema
Het thema van dit jaar voor de vrouwendag: heldinnen! Wat mooi. Voor wie wil jij een held zijn? Of wie is jouw held? Er zijn verschillende vrouwen in de bijbel die zich als een held hebben gedragen. Esther, Maria, Ruth, Sarah teveel om op te noemen. 

Meer vrouwen in de politiek
Helaas zijn vrouwen nog altijd sterk ondervertegenwoordigd in de politiek. Dat blijkt ook weer uit een analyse van alle kandidatenlijsten voor de komende Provinciale Statenverkiezingen. De ChristenUnie gelooft in een samenleving die gebaseerd is op naastenliefde, waarbij iedereen mee telt. Mensen (man en vrouw) zijn geschapen als sociale, creatieve en verantwoordelijke wezens. Iedereen is waardevol! Op de kandidatenlijst van Christen Unie Flevoland staan 12 vrouwen op de lijst. Hier zijn we trots op!