College Almere treedt af

raadzaal.pngvrijdag 24 juni 2022

Donderdag 23 juni 2022 heeft het voltallige college van Almere haar ontslag genomen.
Dit terugtreden volgde op het nieuws dat de Florida Expo 2022 te kampen heeft met fors tegenvallende bezoekersaantallen. Door deze tegenvaller heeft de gemeente nog  € 33,8 miljoen ter beschikking moeten stellen.
Namens de fractie van de ChristenUnie Almere legde fractievoorzitter Hans van Dijk de volgende verklaring af:
Voorzitter, een dag waarvan mijn fractie hoopte dat hij nooit zou komen. Woorden als dramatisch geven wellicht nog te weinig weer wat onze gevoelens zijn.
Maar allereerst wil ik ons respect uitspreken voor de beslissing van het college om af te treden. Ik dank het college en wethouder Hoek in het bijzonder. Wethouder Hoek heeft zich de afgelopen jaren het vuur uit zijn sloffen gelopen om de Floriade tot een succes te maken en dan vandaag deze boodschap te moeten brengen is ook een persoonlijk drama. Voorzitter via u zou ik willen zeggen; “Beste Jan namens de fractie van de ChristenUnie enorm bedankt voor je inzet voor Almere”.
Maar hoe nu verder? Wat mijn fractie betreft praten wij op de kortst mogelijke termijn over de “nieuw” jaarrekening 2021 en gaan wij daar het debat met elkaar over aan.

Dank u wel.
De verklaring van onze fractievoorzitter kunt u hier terug zien: 

« Terug