Programma in eenvoudig Nederlands

Foto G-kracht debatdonderdag 15 februari 2018

Woensdagavond 14 februari werd het G-kracht debat door Almere deze week georganiseerd. Het G-kracht panel bestaande uit ongeveer 10 mensen met een licht verstandelijke handicap was daar ook bij. Speciaal voor deze waardevolle Almeerders heeft de ChirstenUnie haar programma geschreven in eenvoudig Nederlands.

De deelnemers van het G-krachtpanel van ABRI introduceerde zelf de thema's waar het debat over moest gaan. Onderwerpen als toegankelijkheid in de maatschappij, scholing, werk en een zo zelfstandig mogelijk leven kwamen aan bod.

De ChristenUnie vond deze avond zeer waardevol. Allereerst omdat op deze manier de belangen van deze Almeerders goed onder de aandacht zijn gebracht van alle politieke partijen. De ChristenUnie heeft het VN-verdrag van de rechten van de mensen met een beperking vol overtuiging ondertekend. Wij vinden het dan ook onze plicht om in Almere dit zo goed mogelijk in de praktijk te brengen. Daarnaast werd tijdens deze avond duidelijk dat je niet óver maar mét deze Almeerders moet praten. Je staat verbaasd over wat ze te vertellen hebben en welke talenten ze hebben. Wij zijn er daarom van overtuigd dat het niet moet uitmaken wat voor beperking je hebt, je moet gewoon mee kunnen doen. Iedereen is waardevol!

Klik hier voor onze folder in eenvoudig Nederlands.

« Terug