Mini-conferentie Almere als gezonde stad

Geloof-in-Almerewoensdag 07 juni 2017

Op 13 juni organiseert ChristenUnie Almere een miniconferentie rond het thema 'Almere als gezonde stad'. Gezondheid is voor veel Almeerders een van de belangrijkste zaken in het leven. Vaak merk je dat vooral als je minder gezond wordt.

Maar er zijn veel manieren om aan je gezondheid te werken. En de manier waarop de stad is ingericht kan daarbij helpen. Het creëren van aantrekkelijke, groene omgevingen, waar het prettig bewegen is; gezonde voeding; bevorderen van sport; eenzaamheid tegengaan; inzetten op een rookvrije generatie en tegengaan van alcoholmisbruik; hittestress voorkomen met water en groen; beweging stimuleren; ... Ideeën genoeg! 

Tijdens de miniconferentie willen we met een brede kring van professionals en politici in gesprek, die met elkaar geïnspireerd kunnen raken om het thema gezondheid in de verkiezingsprogramma's en in allerhande activiteiten een plaats te geven. Doel is om geïnspireerd naar huis te gaan en ideeën mee te nemen. We nodigen alle fracties in de raad uit, Aeres, de Floriade BV, het Woningbouwatelier, de Zorggroep, de PCOB, VMCA, ...

Het zou mooi zijn als we met verschillende partijen een stevige ambitie op een gezonde leefomgeving kunnen formuleren. 

De conferentie wordt door twee sprekers ingeleid. Leendert van Bree (Universiteit Utrecht en eerder Planbureau Leefomgeving) zal iets vertellen over de mogelijkheden die er zijn om in de stad vanuit een brede visie te werken aan gezondheid. Van Bree is een van de geestelijk vaders van de Brabantse Health Deal en adviseur van de gemeente Eindhoven op dit thema. Daarnaast hebben we de GGD Flevoland uitgenodigd om iets te komen vertellen over de gezondheidssituatie in Almere: waar liggen onze grootste uitdagingen en kansen?

Na hun inleidingen willen we in gesprek over wat we in Almere al doen, nog meer kunnen doen of moeten starten. We kijken uit naar een inspirerende ontmoeting.

Meer informatie? Marcel Benard (ampbenard@almere.nl)

« Terug