Syrische peuters worden in het ‘kerstzonnetje’ gezet

IMG_5527donderdag 15 december 2016

Syrische peuters in Almere verheugen zich op een vredige kerst
Terwijl er in Aleppo, Syria, hevige gevechten zijn en Syrische burgers via CNN News afscheid nemen omdat ze bang zijn voor de dood, werden woensdag 14 december 2016 Syrische peuters van het asielzoekerscentrum in Almere in het zonnetje gezet

   

Deze verwenochtend is op initiatief van de ChristenUnie Almere tot stand gekomen met medewerking van, het Snoepjeshuis, MyBookBuddy en de vrijwilligers van het AZC te Almere.

 

Vrede op aarde, ook voor Syria

‘Het is rustig en vredig in Nederland en overal is er prachtige kerstversiering’, zegt een Syrische moeder van 4 kinderen. ‘In Syria waren we ons leven niet zeker. Ik hoop dat mijn familie de oorlog in Syria overleefd. Niet iedereen heeft kunnen vluchten uit Syria.’

 

Geen kerstboom voor het asielzoekerscentrum?

Tijdens het vermaak dat werd aangeboden door Cindy Blanker, van het Snoepjeshuis, gingen de ouders in gesprek met de ChristenUnie Almere. Terstond kwam er naar boven dat de peuterspeelzaal nog geen kerstboom ter beschikking heeft gekregen omdat er geen geld voor is. ‘Daar gaan we wat aan doen’, zegt fractievoorzitter Roelie Bosch van de ChristenUnie. En binnen 1 uur is er via een live Facebook actie twee kerstbomen en de versiering aangeboden.  

 

Leren van de Nederlandse taal

Liefde kent geen taal en dus doen de kinderen vrolijk mee aan de verwenochtend. De peuters spreken namelijk geen Nederlands! ‘Het leren van de Nederlandse taal is enorm belangrijk voor de integratie van de peuters en de ouders en het is geweldig dat My Book Buddy gratis prentenboeken beschikbaar stelt voor deze peuters’, op deze manier kunnen de vrijwilligers van de peuterspeelzaal elke ochtend samen boekjes lezen met de peuters voordat ze fruit gaan eten.

 

Het was een zeer geslaagde ochtend.

« Terug