De laatste weken voor het reces

woensdag 24 juni 2009 13:54

Het is de afgelopen tijd druk geweest, niet alleen met de politiek, maar ook andere zaken speelden mee. Je doet het gemeenteraadswerk tenslotte toch naast je andere werkzaamheden, nietwaar?!
Maar ..., de concept-begroting voor volgend jaar zit er op, de moties en amendementen zijn behandeld, dus we richten ons nog 2 weken op het 'gewone' raadswerk voordat de vakantie begint in dit deel van het land. 

In de bijdragen van mijn collega, Jelte Huizenga, heeft u al het e.e.a. kunnen lezen over het VNG-jaarcongres dat dit jaar in Flevoland werd gehouden. Ook ik was daarbij aanwezig. Het was voor mij de eerste keer, dus ik heb mijn ogen uitgekeken. Ik heb de nodige interessante contacten opgedaan voor toekomstige zaken die gaan spelen en ik ben geïnspireerd door met name de bijdrage van de heer Pieter Winsemius.
Afgelopen donderdag had ik het genoegen om met hem rond één tafel te zitten, toen we als raad de selectie bespraken van de corporatie die onze toekomstige wijk Almere Hout noord mag gaan ontwikkelen. Dat is een bijzonder proces en we kregen als gemeentebestuur ook de complimenten van de heer Winsemius voor de aanpak. Het idee is namelijk om een woningcorporatie uit te dagen een gehele wijk duurzaam te ontwikkelen. Dus niet wat huizen neerzetten en pats boem, weer weg zijn. Maar een ontwerp bedenken, en straks ook uitvoeren, over hoe een wijk sociaal, economisch en ruimtelijk duurzaam kan zijn. Dat vraagt om een langdurige verbintenis en bemoeienis. Een boeiend proces!

Donderdag (25/6) staan er twee burgeractiviteiten op mijn agenda. Ook boeiend! Hoe ga je als gekozen volksvertegenwoordiger om met de (on)mogelijkheden van de werkelijkheid? De ChristenUnie vindt de relatie met de inwoners van groot belang voor het goed kunnen ontwikkelen van de stad. Toch staat die relatie af en toe onder druk als je niet tegemoet kunt/wilt komen aan de wensen van bepaalde inwoners. Afgelopen donderdag bleek dat maar weer eens toen er gesproken werd over de bouw van een rij huizen, waarbij inwoners van bestaande huizen er vlak tegenover, niet blij zijn met de veranderde plannen van de ontwikkelaar. Eerst was hen voorgehouden dat er villa's zouden komen, toen dat financieel niet haalbaar/verkoopbaar bleek, werden het twee-onder-een-kappers, nu wordt het een rij huizen. Als dan blijkt dat die laatste plannen ook voldoen aan de inrichtingsplannen voor dat gebied, dan kun je niet meer zoveel, hoe vervelend dat ook is. Ik heb overigens wel begrepen dat de ontwikkelaar gaat kijken hoe hij de plannen kan aanpassen zodat het niet meer 'één muur' wordt. 

De volgende keer hoort u meer van mij over de burgeractiviteiten. Als u er overigens bij wilt zijn, dan kan altijd! Elke donderdag, van 7 tot 9 uur 's avonds, vergadert de gemeenteraad over verschillende onderwerpen, de agenda kunt u vinden op internet (zie hier) of in de krant van woensdag. Drinkt u met ons een kopje thee/koffie van 9 tot half 10, en beleef de plenaire vergadering live mee vanaf half 10!

U bent hartelijk uitgenodigd.

Roelie Bosch-Nijeboer 

« Terug

Archief > 2009 > juni

Geen berichten gevonden