Alcohol, nog even niet…

6 oktober 2009vrijdag 09 oktober 2009 17:16

Afgelopen dinsdagavond opende ik in het Groenhorst College in Almere Poort een thema-avond over ‘Veilig uitgaan’. De avond was georganiseerd voor ouders van leerlingen en stond vooral in het teken van ‘hoe om te gaan met alcoholgebruik onder jongeren’.

Aan het begin van de avond werd de dvd ‘Veilig uitgaan in Almere’ vertoond die de gemeente Almere heeft laten maken om het drankgebruik, op school bespreekbaar te maken.
Het idee voor de video komt van Gerri Otten (van café Man at work) en aan de opnames werkten jongeren van ROC Flevoland mee. Er wordt getoond hoe jongeren, nadat ze eerst samen al veel alcohol hadden genuttigd, samen uitgaan in de horeca. Het laat ook de risico’s zien van dat gedrag voor de eigen gezondheid en de gezondheid van anderen.
Ouders hebben door hun voorbeeldgedrag en hun opvoeding een zeer belangrijke rol bij het drankgebruik van hun kinderen. Drankgebruik maakt meer kapot dan je lief is… dat geldt nog meer voor tienerhersenen dan voor de hersenen van volwassenen. Ik hoop dat de dvd leidt tot nog veel meer goede gesprekken tussen ouders en jongeren. 

Martine Visser
Wethouder Onderwijs

« Terug