Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief Juli 2018

Even uitrusten...

Na een intensieve periode waarin door onze fractieleden en wethouder veel werk is verzet, is het ook fijn om een paar weken uit te rusten. Fysiek en ook mentaal even bijkomen. Dat schept ruimte om met enige afstand van het werk terug te kijken en te reflecteren. Zijn we met de goede dingen bezig geweest? Hebben we de dingen goed gedaan? Er valt her en der vast iets op aan te merken. Daar staan we open voor. Maar één ding is zeker, we hebben ons Christelijke hart laten kloppen voor Almere. We mogen erop vertrouwen dat dat goede dingen uitwerkt. Namens het bestuur wens ik je een goede zomertijd.

Rob Koelewijn

 

Plussen en minnen in Coalitieakkoord

Als je onderhandeld zijn er punten waar je blij mee bent, maar ook punten die je liever niet in het coalitieakkoord had gezien. Hieronder een verkorte opsomming van de plus- en minpunten. Wij zijn uiteraard blij met alles wat we vanuit ons verkiezingsprogramma hebben weten te vertalen naar het akkoord. De balans slaat wat ons betreft zeer positief uit.

  • + Veel aandacht voor ouderen in Almere
  • + Ambitieus gezondheidsprogramma
  • + Toewerken naar energieneutrale en gasloze stad
  • + Extra geld voor bouw 2500 sociale huurwoningen
  • + Gerichte aanpak van eenzaamheid
  • + Inzet op landelijke evenementen zoals The Passion
  • + Meer expertise en mankracht op o.a. mensenhandel
  • + Investering in voorkomen van schulden bij jongeren
  • + Meer regie op aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt
  • - Nadruk op handhaving bij integratie van nieuwkomers
  • - Afschaffen hondenbelasting
Lees hier het hele coalitieakkoord

Geen coffeeshop in Almere Buiten

Op onze website willen we tijdens onze coalitiedeelname transparant zijn over de resultaten die we weten te behalen. Afgelopen week was er een eerste succes. Er komt voorlopig geen coffeeshop in Almere Buiten. Het college van B&W heeft geen goede locatie gevonden. Daar hadden we in het coalitieakkoord ook op ingestoken.

Lees verder

Volg de fractievoorzitter op facebook

Hans van Dijk is na zijn aantreden als fractievoorzitter met een facebookpagina gestart, waarop hij al zijn nieuws met betrekking tot fractie en gemeentraad plaatst. Als u hem wilt volgen, ga dan naar zijn facebookpagina. Klik op de foto hiernaast.

Steun ons, ook na de campagne

Een goed zichtbare campagne is essentieel, maar ook erg kostbaar. Na de intensieve gemeenteraadscampagne is de bodem van onze kas bereikt.

Om de ChristenUnie beweging uit te breiden in Almere willen we een talentenpool opzetten. Ook zijn we van plan rond belangrijke thema's focusgroepen op te zetten die bestaan uit christelijke professionals en ervaringsdeskundigen. Dit alles om ons werk relevant en actueel te laten zijn. En dan hebben we ook nog eens de provinciale statenverkiezing  voor de boeg (voorjaar 2019).

Wilt u dat we zoveel mogelijk relevante resultaten boeken in Almere? Dat meer mensen het werk van de ChristenUnie steunen? Help ons en maak een gift over. Elke euro helpt!

Geef een gift

Afscheid Marcel Benard

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij summier informatie gedeeld over het afscheid van Marcel Benard. We hebben zijn persoonlijke verklaring weergegeven en onze teleurstelling gedeeld.

Na zijn verklaring is bij ons meer bekend geworden over privéredenen die mogelijk ook hebben meegespeeld in Marcels beslissing. Wij benadrukken hier dat dit een privékwestie betreft en doen hierover geen verdere mededelingen. Heb je vragen dan adviseren we je de christelijke route te volgen: benader hem zelf.

Vanaf deze plek willen we Marcel en zijn gezin een hart onder de riem steken en bidden we hen sterkte en wijsheid toe.

Agenda

De volgende activiteiten willen we graag onder de aandacht brengen:

  • 10 september: gezamenlijke vergadering fractie en bestuur
  • 20 september: eerste politieke markt seizoen 18/19

Vakantiegroet

Namens de fractie willen we iedereen bedanken voor de steun in de afgelopen periode. En natuurlijk wensen wij iedereen een fijne vakantie. 

vlnr; Berneditha, Aldrik, Hans, Erna en Roelie

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact op met bestuur@almere.christenunie.com

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts