Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

CU-nieuws 23 maart 2019

Maarliefst 100.000 stemmen extra voor de ChristenUnie in Nederland. In Flevoland kregen we ongeveer 1700 stemmen meer dan in 2015 waarvan de bijdrage vanuit Almere (750 stemmen extra) positief te noemen is. Door de hoge opkomst heeft het zich niet in zetelwinst vertaald. Maar we zijn blij dat we 3 zetels hebben behouden in de Provinciale Staten.

Vanuit de waterschappen kwam ook goed nieuws. De ChristenUnie en de SGP haalden apart van elkaar vorige verkiezingen 2 zetels. Nu ze voor het eerst samen meededen haalde de lijstcombinatie 3 zetels.

Campagne voeren is intensief, maar ook mooi werk. Je ervaart dan in het bijzonder wat een enthousiaste en kundige mensen er zijn binnen onze partij. We hopen daar ook de komende jaren gebruik van te maken. Veel dank voor je inzet, je vertrouwen en je stem op de ChristenUnie.

Namens het bestuur, Rob Koelewijn

 

Reactie Bryant Heng #4 op de lijst

Het zal u vast niet ontgaan zijn, afgelopen week waren de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. Voor mij een spannende maar ook een enerverende periode als 4e kandidaat op de Provinciale lijst van de ChristenUnie in Flevoland.

Na een mooie campagne met als slogan 'Waardevol Werken aan Flevoland', flyeren door wind en regen, debatten en een gebedsavond in de Levend Water Kerk op maandagavond in Almere mochten we op woensdag dan eindelijk naar de stembus. We hebben als CU in Flevoland onze huidige 3 statenzetels weten te behouden voor de aankomende statenperiode.

De verkiezingsuitslagenavond zelf duurde lang, zo lang zelfs dat om 1uur 's ochtends de uitzending bij het Provinciehuis in Lelystad werd stopgezet en dat terwijl de voorlopige uitslagen voor Lelystad en Almere nog niet bekend waren. Rond half drie 's nachts kwamen de cijfers dan toch online, en ja hoor stemmenwinst voor de CU  bij de Almeerse stemmers. Zowel procentueel (van 3.1% in 2015 naar 3.5% nu) als in aantallen (van 1737 CU stemmen in 2015 naar 2491 CU stemmen nu). Het geeft aan dat we als CU een stabiele en betrouwbare partij zijn. Daar ben ik erg blij mee en dat geeft hoop. Provinciebreed heeft de toename van ruim 1700 stemmen voor de CU echter niet geresulteerd in de gehoopte extra 4e zetel voor de ChristenUnie in Flevoland.

Wat deze uitslag voor mij betekent, is een vraag die ik de afgelopen dagen veelvuldig heb gekregen, voor nu zal ik aanschuiven als Burgerlid bij de Flevo fractie van de CU. Ook staan er op 23 mei de Europese verkiezingen weer voor de deur, ook daar zal ik als een van de kandidaten voor het Europees Parlement waar kan mijn bijdrage leveren.

Voor nu wil ik iedereen danken die zich de afgelopen campagne periode vol passie hebben ingezet, mijn ouders en broers, het praise & prayer night projectteam, alle kandidaten, het Flevo campagne team en ook u als CU leden en supporters, zonder u was het niet gelukt, dank voor uw steun en uw stem voor de CU!

Hartelijke groet, God's zegen en tot gauw!

Bryant

Focusgroep (G)oud in Almere (17 april)

De ChristenUnie in Almere wil bouwen aan betrokkenheid en verbinding met stadsgenoten. We willen horen wat er speelt en daarop kunnen inspelen. Eén van de manieren om die verbinding te maken is via focussessies. Deze keer (woensdag 17 april) over de (G)oud in Almere.

Ben jij vanuit je vakgebied betrokken bij het thema wonen? Ben je ervaringsdeskundige? Of wil je gewoon als geinteresseerde hierover meepraten?  Wees welkom! Hieronder lees je waarom onze wethouder Marjan Haak waarom dit thema zo relevant vindt!

Voor de ChristenUnie is het Manifest ‘Waardig Ouder Worden’ een belangrijk speerpunt in de discussie over ‘voltooid leven’. Nu de politieke wens om mensen zelf te laten beschikken over het einde van hun leven door D’66 prominent op de agenda is gezet, vraagt de CU zich af, samen met omroep Max en KBO/PCOB, of dat nu werkelijk is wat mensen nodig hebben. De drie partijen vermoeden dat mensen op hoge leeftijd vaak het gevoel krijgen overbodig te zijn, dat ze zich eenzaam en nutteloos voelen. Daarom vraagt de CU om maatregelen om ouderen te helpen om tot op hoge leeftijd een zinvol leven te leiden.

In de coalitie-onderhandelingen heeft de CU Almere de opgave Goud in Almere in het akkoord op laten nemen. Daarin gaat het over woningen die geschikt zijn voor ouderen, over goede zorg en toegankelijk vervoer. Maar vooral ook over de wens van senioren een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

In het afgelopen half jaar heeft de gemeente bijeenkomsten georganiseerd waarin geïnventariseerd is aan welke maatregelen behoefte is. Ik wil graag voor de zomer een concept plan presenteren waarin de belangrijkste lijnen uitgezet worden. Eenzaamheid zal daarin een belangrijk onderwerp zijn. Een focusgroep binnen de CU kan een goede rol spelen om ervoor te zorgen dat de plannen aansluiten op wat mensen in de praktijk ervaren.

  • De avond begint om 20.00 uur.
  • Locatie: Stadhuis Almere
  • Geef je aanwezigheid door via: bestuur@almere.christenunie.nl
 

Agenda

De volgende activiteiten willen we graag onder de aandacht brengen:

  • 17 april (woensdag): focusgroep G(OUD) IN ALMERE
  • 21 mei (dinsdag): bijeenkomst + ALV
  • 19 juni (woensdag): focusgroep GEZOND IN ALMERE

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact op met bestuur@almere.christenunie.nl

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts