Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

#nietalleen

 #nietalleen

Als ik een drukke dag achter de rug heb, trek ik 's avonds even mijn hardloopschoenen aan en ga ik lekker draven. Even alleen zijn. Rust aan mijn hoofd. Heerlijk. Ik kies er voor om even op mezelf te zijn. Maar wat als alleen-zijn geen keuze is? Voor veel mensen is dat het geval. Ze voelen zich eenzaam. Misschien geldt dat voor jou ook wel.

Eenzaamheid kent veel gezichten en het kan iedereen overkomen. In onze jachtige maatschappij dreigen we een beetje blind te worden voor anderen om ons heen. We hebben moeite elkaar echt te zien. Hoe krijgen we weer verbinding met elkaar? Hoe gaan we eenzaamheid te lijf? 

Pinksteren zette me wat dat betreft weer aan het denken. Die gebeurtenis waarin Gods Geest de wereld in vuur en vlam zet. Het goede nieuws, niet alleen voor Joden maar voor iedereen die het horen wil. God laat je niet alleen. In alle talen brachten de apostelen dit goede nieuws. En God wil jou daar ook bij gebruiken.

Misschien mag ik deze vraag bij je neerleggen: voor wie ga jij de eenzaamheid deze dagen doorbreken? Aan wie kijk je niet langer voorbij? Wellicht dat de hulpkaarten die je binnenkort van ons ontvangt je daarbij kunnen helpen.

Namens het bestuur, Rob Koelewijn

 

Unieke bijeenkomst (+ALV) op 16 juni

Dinsdag 16 juni (20.00 uur) organiseren we een unieke bijeenkomst voor alle CU-leden in Almere. Uniek omdat het de eerste digitale ledenbijeenkomst in het bestaan van de ChristenUnie Almere wordt. Informatie over inloggegevens sturen we naar je toe. We hebben er zin in!

Het centrale thema van deze avond is: eenzaamheid. We hebben een spreker uitgenodigd, de fractie vertelt hoe ze eenzaamheid probeert te bestrijden en we besteden aandacht aan de kaartenactie #nietalleen .

Daarnaast zullen we tijdens deze avond ook:

  • Met fractie en wethouder terugblikken op de afgelopen tijd. Met  gebedsbijeenkomsten, Floriade en de Perspectiefnota was het een roerige tijd.
  • We gaan met het bestuur vooruit kijken naar 2021 en 2022.
  • En niet onbelangrijk, tijdens deze bijeenkomst willen we 2 nieuwe bestuursleden aan je voordragen en je goedkeuring vragen over het financiële jaarverslag 2019.

Bestuurswisselingen

We waren al een paar maanden op zoek naar iemand die het bestuur weer kon vol maken. Na enig zoekwerk hebben we twee mensen bereid gevonden. Nick Mills en Janet Rekker; ze stellen zich hieronder aan je voor. De leden gaan uiteindelijk over de bestuurssamenstelling, dus we dragen hen beide aan je voor. De stemming over hun deelname aan het bestuur zal tijdens de ALV op 16 juni plaatsvinden. Heb je bezwaar en kun je op de 16e niet aanwezig zijn, mail ons dan op bestuur@almere.christenunie.nl

Niet veel later kwam zowel Urcy als Frangeska met het bericht dat zij het bestuurswerk in de huidige fase van hun leven niet kunnen combineren met hun privéverplichtingen. Vanaf deze plek willen we zowel Frangeska als Urcy hartelijk bedanken voor het werk dat ze gedaan hebben.

Janet Rekker-Schuring

Mijn naam is Janet Rekker-Schuring, getrouwd met Adriaan Rekker en moeder van 3 tieners. In het dagelijks leven werk ik als manager zorg en bedrijfsvoering in een ziekenhuis waarbij ik verantwoordelijk ben voor verschillende afdelingen. Met ons gezin zijn we actief lid van de Zuiderpoort gemeente in Almere waarbij ik mij ook o.a. inzet als jeugdleider.

Mijn motivatie om mij in te zetten voor het bestuur van de ChristenUnie is gelegen in het feit dat ik graag vanuit een heldere visie wil helpen ontwikkelen. Dit zodat, uitgangspunten van de ChristenUnie en, datgene waar wij voor staan ook past in de huidige tijdsbeleving of we nu jong of oud zijn. Ik denk hier graag in mee en wil mijn steentje bijdragen in de stappen die we hier in Almere voor kunnen maken en hoe we dit in gezamenlijkheid en in vertrouwen kunnen realiseren

We kunnen dit niet alleen, maar met onze gezamenlijke talenten kunnen we elkaar tot hand en voet zijn en hierin een bijdrage leveren. Ik kijk er naar uit om dit met elkaar te gaan doen. 

Nick Mills

Hallo! Ik ben Nick. Echtgenoot van Nynke, vader van Noor, Noah en Micah. In het dagelijkse leven werk ik als docent biologie op de laboratoriumopleiding in Amsterdam. 

De ChristenUnie Almere verzet heel veel goed werk. Dat werk wil ik ondersteunen en tegelijk meer leren over hoe de politiek op lokaal niveau te werk gaat. Als secretaris van het bestuur kan ik mijn kwaliteiten inzetten en de ChristenUnie Almere helpen. Daarmee help ik mijn mede-Almeerders en draag ik bij aan dat goede werk.

Kom eens een praatje maken als je meer over me wilt weten.

Prioriteit van Berneditha toegelicht: Onderwijs

Onderwijs is een belangrijke thema voor de ChristenUnie Almere. Daarom pakt ik dit als prioriteit op en ik licht hier graag toe hoe ik de afgelopen periode met dit thema aan de slag ben geweest.

Ik heb nauw contact met schoolbesturen en leraren. Onderwijs biedt niet alleen kansen en perspectieven, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van een stad. Het onderwijs in Almere kent een aantal uitdagingen waar de ChristenUnie aan wil werken. Een aantal moties om het lerarentekort te bestrijden en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren is aangenomen. Dit heeft geresulteerd in het organiseren van o.a. een succesvolle meeloopdag en banenmarkt voor toekomstige leraren met als resultaat een hoge opkomst geïnteresseerden.

Sinds de COVID-19 noodmaatregelen gingen scholen van fysieke naar online lessen. Helaas bleek in deze periode dat niet alle kinderen beschikten over een goede laptop. Uiteindelijk is het de meeste scholen gelukt om de meeste kinderen te voorzien van een leenlaptop in samenwerking met de gemeente en andere instellingen. 

Wat duidelijk gebleken is tijdens de coronacrisis, is dat de rol van de school breder is dan alleen maar het bijbrengen van vaardigheden. Scholen zijn uitermate geschikt om zorg te signaleren en ook hulpverlening te bieden. Dit is een aandachtspunt waar ik mij de komende periode voor ga inzetten. 

In de eerste week na het sluiten van de scholen heb ik gesprekken gevoerd over de invloed van de sluiting. Tijdens een werkbezoek aan een kinderopvang bleek dat de nieuwe regels vanuit de gemeente Almere niet helder waren over bijvoorbeeld de opvang van kwetsbare kinderen. Ik heb contact gezocht met de ambtenaren hierover en uiteindelijk is er een oplossing gevonden om ruimer om te gaan met de richtlijnen, zodat kwetsbare kinderen ook opgevangen kunnen worden. 

Tijdens een online stadsgebed voor Almere, waar ik aan mee deed, werd ik benaderd door de oprichter van de thuiskerk Graansilo’s. Samen met deze kerk heb ik tijdens de coronacrisis een actie georganiseerd waarbij noodvoedselpakketten zijn uitgedeeld aan jongeren van Learn2Work en de studentenvereniging Endzijn. Het is mooi om te zien dat we in deze tijden van coronacrisis Almeerders een hart onder de riem konden steken. 

Berneditha Rijssel-Omusuo

 

Prioriteiten van Erna toegelicht: Armoede en Goud in Almere

Armoede is altijd al een prioriteit van de ChristenUnie, maar nu nog veel actueler, gezien de gevolgen van de Coronacrisis: mensen verliezen banen, ondernemers vallen om, het aantal bijstandsaanvragen stijgt…Nu al kampen sommige voedseldistributieorganisaties met wachtlijsten en de herorganisatie bij VLA kost veel tijd. Daarom wil de ChristenUnie dit hoog op de politieke agenda.

Uit mijn jeugd ben ik zelf bekend met een zekere armoede. Verder heb ik tijdens mijn 10 jaar werk in de townships in Zuid-Afrika veel armoede meegemaakt van het team en van de kinderen met hun gezinnen waar wij mee werkten.

Het thema Goud in Almere is erg relevant door het snel stijgend aantal ouderen. De ChristenUnie vindt het belangrijk om de waarde te zien van ouderen en zorg en wonen goed te organiseren voor deze mensen. Dit onderwerp raakt mij persoonlijk, omdat ik zelf in de doelgroep val.

Met deze prioriteiten ben ik de afgelopen tijd veel praktisch bezig geweest. Onlangs organiseerde de ChristenUnie een gespreksavond rondom het thema Armoede. Deze avond heb ik georganiseerd om zoveel mogelijk informatie op te halen om daarna politieke keuzes te kunnen maken op basis van de kennis die we hiermee hebben opgedaan. Het was een mooie avond (online deze keer) met een gemêleerd gezelschap: er waren afgevaardigden vanuit de Schoor (welzijnsorganisatie in Almere), Schuldhulpmaatje, Stichting Buitengewoon Almere, het bestuur van de ChristenUnie, Provinciale Staten Flevoland en belangstellenden.

Aan de hand van ingebrachte stellingen, konden we over de volgende onderwerpen van gedachten wisselen over onder andere overerving van armoede, vitamineonderwijs, aflossen van schuld, structureel baanverlies van jongeren en het gevolg daarvan en de rol van de gemeente Almere hierin.

Met het bestuurslid van de ChristenUnie ga ik binnenkort deze sessie uitwerken om daarna ook een vertaling te maken naar politieke stappen.

Wat betreft Goud in Almere: dit onderwerp staat in de schijnwerpers op de politieke markt. Er zijn heel veel positieve ontwikkelingen te noemen, maar voor mij is de belangrijkste, dat de werkwijze van de gemeente veranderd is. De gemeente heeft nu een sturende en faciliterende rol en de regie ligt bij de inwoners en organisaties. Dit is ook wat waar we met het manifest Waardig Ouder Worden landelijk aandacht voor hebben gevraagd samen met omroep Max. De coalitie in Almere heeft dit in haar akkoord overgenomen. Het is mooi om dat dit nu in de praktijk handen en voeten krijgt.

Door deze gewijzigde werkwijze worden de wijken voor ouderen ingericht naar hun wensen en behoeften. In de afgelopen driekwart jaar, is al duidelijk geworden dat dit werkt: er is meer betrokkenheid, daadkracht en effectiviteit.

De pilot hiervoor is gestart in Almere Haven en wordt via Stad, uitgebreid naar de andere wijken. Ik hoor van verhalen van de wethouder, huisartsen en de VMCA, dat de pilot in Haven goed werkt.

Ik was voor het thema Goud in Almere ook bezig met het organiseren van een gesprekstafel over Ouderenmishandeling, maar door de Coronacrisis wordt die verschoven naar het najaar. Een gesprekstafel is een bijeenkomst tijdens de politieke markt, waarbij door professionals inzicht

wordt gegeven in een bepaald onderwerp, maar ook aangegeven kan worden waar behoefte aan is, zodat wij dat kunnen gebruiken om dit politiek nader te bespreken.

Erna Tolkamp

 

Agenda

  • 16 juni: Unieke digitale bijeenkomst over eenzaamheid en aansluitend de ALV. Inloggegevens voor deze bijeenkomst sturen we nog naar je toe.
  • 2 juli: Laatste politieke markt Almere

Contact met de fractie

Wij horen graag wat we voor jou kunnen betekenen. Heb je een vraag of informatie die voor ons van belang is, stuur ons dat een e-mail. Je vindt de e-mailadressen hier.

Volg ons ook op Facebook, Instagram en/of Twitter. En natuurlijk houden we je op de hoogte via onze website.

 

Vragen over deze nieuwsbrief

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact op met bestuur@almere.christenunie.nl

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts