Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Een nieuw politiek jaar

Het nieuwe seizoen is alweer een paar weken begonnen. De eerste bezoeken in stad en land zijn gedaan, projecten zijn bezocht, raadsvergaderingen zijn voorbereid en uitgevoerd. Business as usual zou je bijna zeggen.

Toch wordt het een bijzonder jaar. Omdat we met de gevolgen van de crisis te maken hebben. Omdat nog steeds de hygiene maatregelen ons dagelijks leven beinvloeden. Maar ook omdat dit jaar de 2e kamer verkiezingen worden gehouden. De ChristenUnie heeft daarbij aandacht voor wat echt telt. Luister maar naar wat Gert-Jan Segers er over zegt in de afgelopen week gepubliceerde video.

Vanuit Almere gaan we natuurlijk een bijdrage leveren aan deze verkiezingen. Daarnaast richten we onze pijlen op belangrijke thema’s in de Almeerse politiek. We hopen op een mooi en resultaatrijk jaar. Maar wat voor jaar het ook wordt, we weten ons gedragen in Gods hand.

Namens het bestuur, Rob Koelewijn

Een bijeenkomst waarin je vrijblijvend kennis kunt maken met de politiek in Almere.
Wat is er te doen, hoe werkt het en waar gaat het over? Dat ga je ontdekken in inspirerende deelsessies!

Wil jij ook een keertje “proeven aan de politiek”? Van harte welkom!
Datum: Zaterdag 3 oktober 2020
Tijd: 13.00-15.00
Locatie: Stichting Wensjes
(E.F. van Den Banweg 25, 1333 JA Almere)

Aanmelden is verplicht en kan tot 30 september 2020, via: bestuur@almere.christenunie.nl

Meer info op onze website

Bezoek Floriade

Op uitnodiging van wethouder Jan Hoek konden alle fracties het Floriadeterrein bezoeken. Wij waren 20 augustus aan de beurt.

Vanaf de Esplanade vertrokken we per boot naar het voorlichtingscentrum. Tijdens de tocht werden we bijgepraat door de heer van der Veen van Flevofood over de rol van voedsel op de Floriade en de rol van boeren in de strijd tegen voedselverspilling.
Wat opviel tijdens ons bezoek aan het centrum is de open minded benadering, wat zich onder andere uit in een wand, waar iedereen zijn vragen en opmerkingen kan opschrijven. Ook het paneel, waar je kunt ontdekken hoe het eruit komt te zien in 2022 is leuk.

Er was alle ruimte om onze vragen te stellen en we kregen eerlijke antwoorden. We konden merken dat er hard wordt gewerkt aan activiteiten voor gezinnen en om de Floriade zo in te richten dat hij toegankelijk is voor iedereen, met en zonder beperking. Er komt zelfs een Tiny Church, zoals in het Cascadepark te zien is.

Daarna zijn we met een treintje over het terrein heen gereden: het Arboretum krijgt heel duidelijk vorm, evenals de andere aanplant, deels geschonken door Almeerse kwekerijen. De bomenopslag aan de overkant van A6 was indrukwekkend. De verzorging van alle aanplant wordt gedaan door professionals. En ook met de brug over het Weerwater is begonnen. Wij zijn hoopvol gestemd dat deze tentoonstelling een groot succes wordt.

Erna Tolkamp-de Vries

Op pad met boswachters

Afgelopen week ging ik op pad met twee boswachters in het mooie Kromslootpark. Met hen ging ik in gesprek over de gezondheid van Almeerders en wat de boswachters daarin kunnen betekenen. Naar mijn idee bewegen Almeerders veel te weinig en dit kunnen we veranderen. Almere kent prachtige natuurgebieden! Om wandelingen in de groene natuur te bevorderen organiseren boswachters in samenwerking met o.a. scholen excursies. Hoe jonger kinderen in aanraking komen met de voordelen van wandelen in de natuur, hoe
beter het is voor hun ontwikkeling.

De komende weken wordt het programma 'Gezond in Almere' behandeld in de raad. Tijdens deze gesprekken zal ik onder andere inzetten op het bevorderen van meer bewegen in de prachtige natuur door jong en oud.

Berneditha Rijssel-Omusuo

Agenda

  • 30 september: bestuursvergadering
  • 3 oktober: proeflokaal bij Stichting Wensjes

Vragen over deze nieuwsbrief

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact op met bestuur@almere.christenunie.nl

Contact met de fractie

Wij horen graag wat we voor jou kunnen betekenen. Heb je een vraag of informatie die voor ons van belang is, stuur ons dat een e-mail. Je vindt de e-mailadressen hier.

Volg ons ook op Facebook, Instagram en/of Twitter. En natuurlijk houden we je op de hoogte via onze website.

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts