Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Scoren

Scoren heeft soms een wat negatieve bijklank. Mensen met teveel scoringsdrift vinden we vaak uitslovers. Tegelijkertijd is scoren in de context van sport een zeer geaccepteerde doelstelling.Niemand staat er van te kijken als je een doelpunt probeert te scoren. Maar daar heb je wel focus voor nodig. Dat zien we bij Ajax. Als je drukker bent met transfers, interne verhoudingen en je hoeveelheid twitterfans, verlies je het doel uit het oog en scoor je minder makkelijk. Zo werkt het volgens mij ook in de politiek. Je moet (zeker als ChristenUnie) weten wat je drijft en waarvoor je werkt. Je wilt politieke doelen dichterbij brengen en concrete resultaten zien. Waardevolle zaken realiseren voor de stad Almere.

Daarom hebben alle fractieleden nagedacht over hun focus en zetten ze zich elke donderdag bij de Politieke Markt in voor thema's die bij hun portefeuille passen. Binnenkort vertellen ze meer over hun speerpunten, nu al kun je in deze nieuwsbrief lezen over concrete acties die het resultaat zijn van inspanningen van de fractieleden.

Namens het bestuur, Rob Koelewijn

 

Klachten taxibedrijf Salders aangepakt

Vorig jaar is er in de raad uitgebreid aandacht besteed aan het functioneren van vervoerder Salders. Dit taxibedrijf verzorgt het zorg- en gehandicaptenvervoer in Almere. Door onder andere de ChristenUnie is vorig jaar aandacht gevraagd voor de klachten die over dit vervoersbedrijf binnenkwamen.

Sindsdien is er hard gewerkt door Salders en ambtenaren om hier verbetering in aan te brengen.

Op de 100.000 ritten in 2019 zijn er 104 klachten binnen gekomen. Dit ligt onder het landelijk gemiddelde en is dus een mooie score. De ChristenUnie is daarom blij dat de aandacht hiervoor ook concreet resultaat oplevert.

Via het contactformulier op de website van de ChristenUnie, bereikte ons ook een klacht. Hier zijn wij direct mee aan de slag gegaan; het ging om de bejegening van klanten en de planning van ritten. We hebben goed contact kunnen leggen met de betreffende ambtenaren en de betrokkene uitgenodigd voor de politieke markt toen dit onderwerp besproken werd. We plannen ook een werkbezoek op locatie.

Erna Tolkamp

Kom in de Klas in Almere

Donderdag 27 februari 2020 werd voor het eerst in Almere op diverse scholen een meeloopdag georganiseerd: Kom in de Klas. Deze dag is bedoeld om mensen die overwegen over te stappen naar het onderwijs, kennis te laten maken met het onderwijs. Raadslid Berneditha Rijssel-Omusuo heeft in samenwerking met andere partijen in 2019 een motie ingediend om een meeloopdag te organiseren. Meer dan 400 mensen hebben zich via de organisatie Flevowijs aangemeld en zij konden op een school (primair of voortgezet) ervaren hoe het is om leraar te zijn. De meeloopdag werd in Almere afgesloten bij Hogeschool Windesheim, die ook de opleiding kan verzorgen. Wethouder Roelie Bosch was hierbij aanwezig en vertelde daar over de inzet van het college om het lerarentekort in Almere aan te pakken. We hopen dat deze dag heeft bijgedragen aan het aantrekken van meer leraren in Almere. Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u suggesties. Neem dan contact op met Berneditha via: brijsselomusuo@almere.nl

Berneditha Rijssel-Omusuo

Focusgroepen

Het bestuur heeft de ambitie om als CU in Almere te bouwen aan betrokkenheid en verbinding met stadsgenoten. We willen horen wat er speelt en daarop kunnen inspelen. Eén van de manieren om die verbinding te maken is via focussessies. In 2017 zijn we hier al mee begonnen. Vorig jaar hebben we thema’s als Wonen in Almere, Gezondheid in Almere en (G)oud in Almere besproken. Dit jaar gaan we voor de zomer nog twee focusgroepen organiseren. Namelijk Jeugd in Almere en Armoede in Almere. Zodra we helderheid hebben over datum en locatie, brengen we je op de hoogte. Heb je ideeën over deze thema’s, wil je meedenken/meehelpen in de organisatie van de focusgroep of heb je suggesties voor andere onderwerpen? Laat het ons weten via bestuur@almere.christenunie.nl

ChristenUnie komt naar je toe

Bij het organiseren van focusgroepen rondom bepaalde thema’s, nodigen we leden en geïnteresseerden uit om naar ons te komen. Maar dat willen we ook regelmatig omdraaien. Dan komen we als ChristenUnie naar jou toe. Dan zoeken we Almeerders en CU-leden op in de wijk. We willen in gesprek gaan met mensen in de wijk, meekijken bij de activiteiten en leren van mooie initiatieven. Een soort wijkentour, maar dan in een ander jasje. Zo willen we bouwen aan zichtbaarheid en aan betrokkenheid en verbinding met stadsgenoten.

Op basis van actuele issues of politiek interessante discussies maken we een keuze voor wijken.  Elk wijkbezoek is weer anders en bestaat uit een mix van de volgende mogelijke onderdelen:

  • Bezoek bij een ondernemer
  • Bezoek bij een kerk
  • Bezoek bij een wijkteam / wijkcentrum
  • Bezoek bij een school
  • Bezoek bij een ouderencentrum
  • Bezoek bij een maatschappelijk relevante organisatie
  • Spreekuur Roelie
  • Bezoek bij een CU-lid

De bezoeken aan de wijk zijn op zaterdag en duren van 10:00 tot 15:00 uur. Heb je ideeën over deze bezoeken, moeten we nodig een keer naar jouw wijk komen of wil je meedenken/ meehelpen in de organisatie hiervan? Laat het ons weten via bestuur@almere.christenunie.nl

Heb jij politieke ambities?

Terwijl de fractie hard werkt aan het verwezenlijken van doelen uit ons programma in de huidige periode, is het bestuur alweer bezig met de volgende periode (2022-2026). Over een jaar gaan we al een selectiecommissie opstarten om onze kandidatenlijst op te stellen. Als jij daar op wilt staan, is het tijd om je te laten zien. De ideale voorbereiding hierop is een aantal maanden mee te lopen met onze fractie. Afgelopen jaar deden we dat al middels het klasje van Roelie. Drie enthousiaste leden van de ChristenUnie liepen gedurende 6 maanden met haar mee. Van de voorbereiding van de politieke markt tot aan het bijwonen van de raadsvergaderingen. Zo leer je van dichtbij wat het is om politiek actief te zijn. Die mogelijkheid is er nu weer. Onze raadsleden en fractieassistenten vinden het superleuk om jou op sleeptouw te nemen. Kijk mee, help mee en doe ervaring op! Geïnteresseerd? Laat het ons weten via bestuur@almere.christenunie.nl

 

Agenda

  • 11 mei: Flevoland in gesprek met Gert-Jan Segers
  • Elke donderdag vanaf 1900 uur: Politieke Markt (kom gerust eens kijken!)    

Contact met de fractie

Wij horen graag wat we voor jou kunnen betekenen. Heb je een vraag of informatie die voor ons van belang is, stuur ons dat een e-mail. Je vindt de e-mailadressen hier.

Volg ons ook op Facebook, Instagram en/of Twitter. En natuurlijk houden we je op de hoogte via onze website.

 

Vragen over deze nieuwsbrief

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact op met bestuur@almere.christenunie.nl

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts