Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief Maart

Zeer binnenkort (20 maart) zijn er weer verkiezingen. Deze keer voor provincie, waterschap en indirect voor de 1e kamer. Ook nu weer gaat het om relevante onderwerpen zoals de uitvoering van klimaatplannen, het beheer van de oostvaardersplassen, stimuleren van bedrijvigheid zoals  vliegvled Lelystad, garantie op bereikbare en goede zorg en extra financiele steun voor onze snel groeiende stad, Almere. Lees hier de flyer.

In deze nieuwsbrief tref je meer info aan over de voorbereidingen op deze verkiezingen. Daarnaast deelt Marjan Haak (tijdelijke CU wethouder) haar eerste ervaringen en praat Hans van Dijk je bij over de afgelopen weken.

Namens het bestuur, Rob Koelewijn

 

Flyeren

Naast veel digitale PR, debatten en een praise & prayer night op 18 maart, willen we ook 2x gaan flyeren in de winkelcentra van Almere.

  • Op zaterdag 9 maart om 1300 uur in Almere Stad (verzamelen voor station)
  • Op zaterdag 16 maart om 1300 uur in Almere Haven (verzamelen voor Hema)
  • Op zaterdag 16 maart om 1300 uur in Almere Buiten (verzamelen bij station)

Hoe meer flyeraars des te gezelliger, des te groter de impact, des te beter de foto's op social media. Doe mee! Neem je jas, pet, sjaal van de ChristenUnie mee en mobiliseer ook anderen om mee te helpen. Tot dan.

 

Almeerder Bryant Heng #4 op de lijst

Mijn naam is Bryant Heng, en ik ben woonachtig in Almere. Mijn studieachtergrond is in International Business Administration met Master specialicaties in Strategische Management en Finance & Investments. In ben werkzaam bij een internationale cooperatie dat zich richt op het versterken van microkredieten/sociaal impact investeringen in lage inkomensanden.

Ik heb een passie voor jongerenwerk en inititieven die de kwetsbaren in de samenleving verder helpen. Het ontstaan van Flevoland als Nederlands jongste provincie is een uniek verhaal. Flevoland heeft enorme veel potentie, daar wil ik graag aan bijdragen en me in de provincie voor inzetten.

Tijdelijke CU-wethouder Marjan Haak

Op donderdag 14 februari 2019 is Marjan Haak Griffioen benoemd tot tijdelijk vervanger van wethouder Aldrik Dijkstra. Zij is geïnstalleerd als tijdelijke wethouder in Almere. Haar eerste bevindingen:

De ervaring als inval wethouder in Almere kan ik gerust een van de meest enerverende klussen in mijn werkzame leven noemen. Het voelt als het springen op de achterste wagon van een rijdende trein, met als opdracht om zo snel mogelijk in de locomotief terecht te komen om ervoor te zorgen dat de trein niet uit de rails loopt. Tegelijkertijd ben ik mij er voortdurend van bewust dat ik de echte machinist liefst binnenkort het stuur weer in handen moet geven.

De afgelopen weken heb ik vooral gebruikt om veel informatie tot mij te nemen. Gesprekken met ambtenaren, met collega’s en met partijen in de stad, zoals de Jeugd Gezondheidszorg, het Passend Onderwijs, de GGD. Maar ook een kennismaking met de collega’s in Flevoland, een fietstochtje naar Almere Haven met bezoekjes aan het Floriade-terrein, een wijkcentrum en een wijkteam. De kennismaking met verschillende vertegenwoordigers van Christelijke organisaties in Hart voor Almere heeft veel indruk op mij gemaakt. Graag neem ik wat zij mij in korte tijd vertelden weer mee in het beeld dat ik van Almere heb gevormd. Dit beeld kan ik goed gebruiken bij het beleid dat ik ga ontwikkelen.

De komende tijd wil ik mij vooral inzetten voor de twee onderwerpen uit het coalitieakkoord  waaraan de ChristenUnie grote waarde hecht. Het gaat daarbij om (G)oud in Almere en Gezond in Almere. Er is gelukkig al van alles bedacht en gedaan voor deze twee onderwerpen, maar er moeten zo snel mogelijk mooie, aansprekende programma’s voor komen. Die programma’s zijn geslaagd als gezondheid en waardig ouder worden bovenaan de agenda’s van de politiek en alle betrokken organisaties komen te staan. Maar het is vooral een succes als het voor de inwoners van Almere gaat leven en zijn vruchten afwerpt.

Afgelopen zaterdag was ik in mijn kerk in Woerden bij een mooie inspirerende vrouwendag. Toen ik de spreekster vertelde van mijn opdracht in Almere vroeg ze mij of er wel voor mij gebeden werd.

Ik geef die vraag graag aan uw door, want ik ben mij er voortdurend van bewust dat ik alleen met de zegen van mijn hemelse Vader deze onmogelijke klus kan klaren.

Link naar film van installatie

Update Fractievoorzitter Hans van Dijk

Beste leden,

Op 10 december 2018 is onze wethouder Aldrik Dijkstra met klachten aan zijn hoofd naar huis gegaan. Uit diverse onderzoeken is helaas nog steeds niet naar boven gekomen wat de oorzaak van deze klachten is. Gelukkig gaat het naar omstandigheden beter met hem alleen de onderzoeken, en het herstel vragen veel tijd en rust. Daarom heeft wethouder Dijkstra het college verzocht hem ziekteverlof te verlenen. Het college hem dat verlof verleent.

Het is dan aan de fractie(voorzitter) om te kijken of wij aan de gemeenteraad (die daarover moet besluiten) een voorstel voor vervanging zal doen.

Het college staat aan de vooravond van een volgende belangrijke uitwerkingsstap van het coalitieprogramma “liefde voor Almere”. De portefeuille van onze wethouder Aldrik Dijkstra bevat een aantal opgaves waaronder (G)oud in Almere en Gezond in Almere waarbij  het belangrijk is in persoon een inbreng vanuit de portefeuille in het college en vervolgens in de raad te hebben. Dat heeft de fractie van de ChristenUnie ertoe gebracht om gedurende de ziekteperiode, een vervanger voor te dragen die de werkzaamheden van wethouder Aldrik Dijkstra kan waarnemen.

Wij zijn dankbaar en in de gegeven omstandigheden gepast verheugd dat wij, in de verhoudingsgewijs korte periode, een zeer gekwalificeerde vervanger hebben kunnen vinden. Het gaat om mevrouw Marjan Haak – Griffioen, zij heeft de expertise en kennis op de beleidsterreinen uit deze portefeuille, was beschikbaar en bereid direct aan de slag te gaan. Zij was 12 jaar lid van Provinciale Staten van Utrecht, 4 jaar wethouder en 3 jaar gedeputeerde jeugdzorg in de provincie Utrecht en heeft in deze functies gewerkt met de vakgebieden binnen de portefeuille van wethouder Dijkstra. Zij is 14 februari door de raad gekozen en daarna direct beëdigd.

Graag wil ik Aldrik vanaf deze plaats , een goed herstel toe wensen.

Algemene Leden Vergadering: 21 mei

In tegenstelling tot eerdere berichten is er geen ALV in Maart. De eerstvolgende ALV is op 21 mei. Noteer deze datum vast in je agenda. Nadere info volgt.

Agenda

De volgende activiteiten willen we graag onder de aandacht brengen:

  • 18 maart (maandag): Praise & Prayer Night
  • 20 maart (woensdag): provinciale verkiezingen
  • 17 april (woensdag): focusgroep G(OUD) IN ALMERE
  • 21 mei (dinsdag): bijeenkomst + ALV
  • 19 juni (woensdag): focusgroep GEZOND IN ALMERE

Contact

Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact op met bestuur@almere.christenunie.nl

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts