Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Aftellen naar… 18 maart!

Van de voorzitter,

Bij de verkiezingen van 18 maart aanstaande zijn er ook kandidaten die uit Almere komen en waarop u kan stemmen.  Een aantal van deze kandidaten stel ik in deze en de komende nieuwsbrief graag aan u voor.
Het zijn kandidaten voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen, wat dus inhoud dat u twee keer mag stemmen. Ik roep ook op om uw stem uit te brengen, want het is een goed voorrecht dat wij hebben.

Ik roep u ook op om in uw directe omgeving ambassadeur van de ChristenUnie te zijn. Nodig mensen uit hun stem te laten horen. Zo wel voor de Staten als voor de Waterschappen. Twee keer stemmen moet dan wel tot een dubbel fraaie uitslag leiden.

Ik wens u een goede en gezegende campagnetijd!

Michel Bakelaar

Kennismaken met...

Provinciale Staten

Nr. 4 op de lijst: Lloyd Ferdinand

Waar gaat de provincie over?

Toen ik fractie-assistent van de ChristenUnie in de Provinciale Staten werd, heb ik mij deze vraag vaker gesteld. Nu ben ik Statenlid en nog steeds stel ik mezelf regelmatig de vraag: waar gaat dit nou over? 

Enige tijd geleden sprak ik met een vriend. Zijn dochter studeert in Groningen en hij reist per trein, de nieuwe Hanzelijn, als hij op bezoek gaat. Dat is comfortabeler en net zo snel als met de auto, vindt hij. Kijk, dat is wat de provincie mogelijk heeft gemaakt.

Rick, een leerling van mijn school, weet nu dat ik kandidaat ben voor de ChristenUnie bij de Provinciale Statenverkiezingen. Hij stelt me wat vragen over, die in de kern neerkomen op die ene vraag: wat doet de provincie eigenlijk? Rick heeft belangstelling voor een opleiding in de groenvoorziening, dus begin ik over de Floriade van 2020. Hij kent de omgeving van het Weerwater vrij goed. Misschien heeft hij daar straks wel een stageplek of zelfs een baan. Hij wordt er niet warm van. Hij heeft ook belangstelling voor autotechniek, dus begin ik over de wegverbreding van de A6 tussen Schiphol en Almere-Haven. Hij schiet wat uit zijn slof. Meester, zegt hij, mijn vader moet straks omrijden als die weg af is.

Het valt niet gemakkelijk om te vertellen waar de provincie aan werkt, omdat de provincie veel dingen mogelijk maakt en beslissingen neemt zonder dat de burger er op dat moment direct wat van merkt. Zo werkt de provincie aan de groei van het bedrijfsleven, de uitbreiding van de luchthaven Lelystad en de bouw een overslaghaven. Maar ook de uitbreiding van Almere, het verbeteren van de openbaar vervoerverbindingen en de verkeersveiligheid, het gebruik van duurzame energiebronnen, het ontwikkelen van nieuwe natuur, hoger onderwijs en een sterke landbouwsector.

Tja, daar gaat de provincie over.

Lloyd Ferdinand

Statenlid

Waterschappen

Nr. 2 op de lijst: Rinus de Jonge

Sinds een jaar zit ik in het bestuur van het waterschap Zuiderzeeland. De voornaamste taken van het waterschap zijn: veilige dijken, schoon water en voldoende water

Waarom ChristenUnie?

Ik kies voor de ChristenUnie omdat deze partij streeft naar een rechtvaardige behartiging van de belangen van inwoners binnen het waterschap,

Wat wil je graag bereiken?

Een goed rentmeesterschap en verantwoord waterbestuur. Ik wil mij inzetten voor een waterschap dat dienstbaar is aan zijn inwoners en bedrijven. De ChristenUnie heeft een duidelijk vertrekpunt: de Schepper vertrouwde ons de zorg voor deze aarde toe.

Heb je nog advies?

Om meer over de ChristenUnie en het Waterschap te weten te komen verwijs ik graag naar de website: www.zuiderzeeland.christenunie.nl

Wijkentour zaterdag 7 maart 2015

Aanstaande zaterdag is het wijkentour in de Seizoenenbuurt, wij nodigen u graag uit om hier aanwezig te zijn.

Op zaterdag 7 maart bezoekt de ChristenUnie de Seizoenenbuurt in Almere-Buiten. Tijdens het bezoek voeren we gesprekken met bewoners en ondernemers over zaken die hen bezig houden.  Op deze zaterdag zullen ook de lijsttrekker voor de Provinciale Staten en de kandidaten uit Almere voor de Staten en het Waterschap aanwezig zijn.

Woont u in de Seizoenenbuurt en wilt u ook iets onder onze aandacht brengen? Mail dan naar meldpunt@almere.ChristenUnie.nl
 
Elke maand bezoekt ChristenUnie Almere een andere wijk in de stad. Woont u in een andere wijk? Mail ons dan ook gerust. De ChristenUnie is regelmatig op bezoek in de stad. We komen ook graag naar u toe!

Campagnefilmpje!

 

Deze week is door de provincie het Campagnefilmpje gelanceerd, wilt u dit filmpje zoveel mogelijk delen door middel van alle socialmedia (Facebook, Twitter, LinkedIn…)

 Klik op de foto om het filmpje af te spelen.

Gebed en aanbidding maandag 16 maart 2015

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts