Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

CU-nieuws 06 mei 2019

Afgelopen weken voerde ik samen met Fractievoorzitter Hans van Dijk voortgangsgesprekken met onze fractieleden. Een moment om stil te staan bij wat goed ging en wat beter kon. Een moment om te verkennen hoe de nog relatief onervaren fractie zich verder kan ontwikkelen. En hoe we ook het komende jaar het verschil gaan maken als expliciet Christelijke partij in Almere.

We konden het afgelopen jaar nog volop steunen op de kennis en ervaring van Roelie Bosch. Zij zal echter aan het einde van dit seizoen de fractie verlaten. Wie haar opvolgt is nog niet duidelijk, maar er zijn drie gegadigden die hoog op de kandidatenlijst staan.  Zij lopen alle drie al enkele maanden met Roelie mee. Dit zogenoemde 'klasje van Roelie' (zie foto) krijgt op deze manier het politieke handwerk steeds meer in de vingers.

Naast een goed bezette fractie is ook een goed geinformeerde fractie van groot belang. Om daar een bijdrage in te leveren, organiseren we regelmatig focusgroepen. Hieronder tref je een korte impressie van de 2e en wordt je uitgenodigd voor de 3e focusgroep. Ik wil je van harte uitnodigen om deel te nemen in die focusgroepen.

Namens het bestuur, Rob Koelewijn

 

Terugblik: Focusgroep (G)oud in Almere

Op woensdag 17 april organiseerde het bestuur van de ChristenUnie de focusgroep (G) oud in Almere. De ChristenUnie wil weten wat er leeft in de stad en organiseert focusgroepen over diverse thema’s, om van (ervarings)deskundigen te horen waar de behoefte ligt.

De focusgroep was ingericht als een brainstormsessie. Aanwezigen dachten samen na over de toekomst en de ideale situatie van diverse onderwerpen.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren: Eenzaamheid, Zorg, Huisvesting, Toegangelijkheid openbaar vervoer en de gebruiksvriendelijkheid van het stadscentrum.

Belangrijke opmerkingen waren:

  • Te kort aan invalide toiletten in Almere Centrum
  • Behoefte aan fysieke ontmoetingsplek > buurtcentrum.
  • Openbaar vervoer: bussen zijn vaak te hoog en liggen ver van buurtcentra. Diverse ouderen hebben hier ook geen geld voor. Het voorstel was een stadspas.
  • Sociale kaart: de behoefte is groot, de samenstelling complex en meerdere pogingen tot het samenstellen hiervan zijn niet geslaagd.
  • Huisarts grotere rol als verwijzer. Een praktijkondersteuner gericht op ouderen.
  • Ouderen hebben de behoefte om nuttig te blijven voor de maatschappij. Hen inzetten voor vrijwilligerswerk bij hulpbehoevende ouderen, kan een hulpmiddel zijn tegen eenzaamheid.
  • Hulp nodig bij doorstroming van eengezinswoning naar seniorenwoning.
  • Woonsituatie van veel ouderen niet veilig, woningcorporatie noch gemeente neemt verantwoordelijkheid.

Vervolg: vanuit de ChristenUnie wordt een uitgebreid verslag van de avond toegestuurd aan de deelnemers. Als jij ook dit verslag wilt ontvangen of je wilt naar aanleiding van bovenstaande nog iets met ons delen, neem dan contact op met bestuur@almere.christenunie.nl

Ook hebben de aanwezige deskundigen gevraagd om een gesprek met wethouder Marjan Haak-Griffioen, om meer in de diepte te gaan over de besproken punten.

Frangeska Hosé, bestuurslid.

 

Save the Date: dinsdag 21 mei

Dinsdag 21 mei staat er een ALV op de agenda. We combineren dit met een focusgroep rondom het onderwerp Gezond in Almere. Locatie en nadere informatie volgen nog. Maar reserveer deze avond vast in je agenda!

 

Europa dichtbij, ook in Flevoland en Almere

Europa is een ver van mijn bed show zul je wel denken, wat gebeurd daar nou eigenlijk allemaal in Brussel en Straatsburg? En wat heeft het voor invloed hier in Flevoland of Almere?

Maar Europa is ook dichtbij, denk daarbij aan beslissingen rondom de opening van Lelystad airport. Op Urk heeft de visserijsector te maken hebben met de getroffen pulsvissers en onduidelijkheid over de Britse vissersgronden met de naderende Brexit. Ook op het gebied van natuur en recreatie zijn bijvoorbeeld de Lepelaars en Oostvaarderplassen Europees beschermd (Natura2000) natuurgebied en hebben zodoende raakvlakken met Europa.

Voor de Europese verkiezingen op donderdag 23 mei heeft de ChristenUnie een lijstverbinding met de SGP, zo kunnen we samen een Christelijk geluid laten horen ook in Europa. Daarbij kun jij op de 23e op mij stemmen op #23, maar ook op één van onze andere uitstekende kandidaten. Voor meer informatie over onze kandidaten en over onze standpunten betreffende Europa kun je je verdiepen op de website van de eurofractie: www.eurofractie.nl 

Wij hopen op 23 mei op jouw steun en stem!

Bryant Heng, #23 kandidatenlijst eurofractie Christenunie

Hoe gaat het met onze wethouder?

Zoals je weet is op 10 december 2018 onze wethouder Aldrik Dijkstra met klachten aan zijn hoofd ziek naar huis gegaan, en heeft het college hem op 22 januari voor de eerste keer ziekte verlof verleent. Het herstel van Aldrik Dijkstra heeft zich momenteel ingezet alleen vraagt dit nog om meer tijd. Daarom heeft hij het college verzocht om hem voor een tweede periode van 16 weken ziekteverlof te verlenen. Het college heeft hem dit op 23 april j.l. gegeven.

Dit tweede ziekteverlof eindigt op 3 september a.s. en onze fractie gaat er vanuit dat wij hem dan weer mogen verwelkomen.

Op 14 februari heeft de gemeenteraad besloten om op voorstel van onze fractie mevr. Marjan Haak – Griffioen te benoemen tot de plaatsvervanger van wethouder Dijkstra. Wij vragen de raad op donderdag 9 mei a.s, om haar ook voor de komende periode tot 3 september te benoemen tot plaatsvervangend wethouder.

Ten slotte ben ik verheugd je te kunnen melden dat Wethouder Aldrik Dijkstra een woning heeft gevonden in Almere en in de komende zomer maanden naar Almere zal verhuizen.

Hans van Dijk, Fractievoorzitter ChristenUnie Almere

Agenda

De volgende activiteiten willen we graag onder de aandacht brengen:

  • 21 mei (dinsdag): focusgroep GEZOND IN ALMERE + ALV

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact op met bestuur@almere.christenunie.nl

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts