Vrouwen met impact

vrouwen.jpgmaandag 08 maart 2021

Het is vandaag, 8 maart, internationale vrouwendag. Het thema is vrouwen met impact.
Vandaag wordt in Lelystad aandacht gevraagd voor de verborgen misstanden in de prostitutie. De Flevolandse kandidaat kamerleden Elly van Wageningen en Johanna Koffeman-Kramer en ChristenUnie Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf strooien samen met de organisatie Scharlaken Koord rood zand bij de Zuil van Lely. Volgens Scharlaken Koord zijn er in Flevoland ruim zeshonderd sekswerkers actief, vooral thuis. Deze organisatie zet zich in voor prostituees.
Ook vanuit Almere staan we hierbij stil. De vrouwen van ChristenUnie Almere vertellen wat impact voor hun betekent.

Roelienke.jpg

Roelienke van der Snoek, fractiesecretaris
“Impact hebben betekent voor mij dat ik in mijn leven wil uitstappen waar ik kan om anderen te ontmoeten en ze te bemoedigen. Ze te laten weten dat ze er toe doen. Dit doe ik als vrijwilliger via de stichting Delen & meer die creatieve ontmoetingen verzorgt. En via onder andere fotografie, zang en schilderen deel ik graag van wat mij verwondert.”

Erna2.jpg

Erna Tolkamp, fractie assistent

“Voor mij heeft impact te maken met de vraag hoe ik als Gods kind, in mijn seizoen van het leven, met mijn gaven en talenten, van betekenis kan zijn en invloed kan hebben in de rollen die mij zijn toebedeeld als echtgenoot, moeder, vriendin, buurvrouw, vrijwilliger, fractie assistent van de ChristenUnie, bestuurslid, enzovoort. De impact is de vrucht die daaruit voortkomt.”

Berneditha2.jpg

Berneditha Rijssel-Omusuo, gemeenteraadslid
“Internationale Vrouwendag is een belangrijke dag voor mij. De strijd voor gelijke vrouwenrechten is continu. Anno 2021, worden vrouwen nog steeds onderbetaald. Daarnaast denk ik dat het hoog tijd is voor een vrouwelijke premier, zodat bijvoorbeeld jonge meisjes geïnspireerd raken en we echt werk maken van diversiteit. Tot slot, hoop ik dat meer (multiculturele) vrouwen en jongeren politiek actief worden en ben ik bereid ze vrijwillig te coachen. Op deze manier probeer ik een positieve verandering teweeg te brengen in de samenleving.

« Terug