Almere, stad zonder racisme

Ally tegen racisme 3.pngdinsdag 16 juni 2020

ChristenUnie Almere heeft naar aanleiding van de demonstratie op zondag 14 juni jl. een ‘Motie vreemd aan de orde van de dag’ ingediend. Doel van de motie is om een breed maatschappelijk gesprek op gang te brengen, en concreet iets te veranderen wat bijdraagt aan het welzijn van elke Almeerder.

Wij vragen het college in gesprek te gaan met de organisatie van de demonstratie en ieder ander die zich gediscrimineerd voelt of te maken heeft met racisme in Almere. Vanuit die gesprekken zou het college dan met een lijst aan concrete oplossingen, actiepunten en beleidswijzigingen naar de raad kunnen komen. 

Er zijn Almeerders die zich gediscrimineerd voelen. Tegelijkertijd zijn er ook Almeerders die zich van geen kwaad bewust zijn, en niet het idee hebben dat zij racistisch zijn of doen. Onze fractie wil deze mensen bij elkaar brengen. Laat de eerste groep concrete ervaringen delen en gevoelens uitten, zodat er bij de tweede groep begrip en actie komt. Alleen samen krijgen we Almere vrij van racisme! 

De tekst van de motie vind je hier.

Lees ook de Blog die Kees Hendriksen hierover schreef.

 

« Terug