Lachgas, is niet om te lachen!

Lachgas.jpgvrijdag 08 november 2019

De ChristenUnie maakt zich zorgen om het toenemende gebruik van lachgas onder jongeren in Almere. Tijdens de Politieke Markt werd er tijdens een vergadering gesproken over deze zorgelijke ontwikkeling.

Lachgas is slecht voor de gezondheid van mensen, het milieu, het klimaat en de verkeersveiligheid. De ChristenUnie is tegen elke vorm van partydrugs! Of het nu XTC is of lachgas.

Raadslid Berneditha Rijssel-Omusuo stelde vragen aan het college over de mogelijkheid van het verbieden van lachgas in de hele stad. Uitgaansplekken zijn bezaaid met lachgasballonnen. Zelf op schoolpleinen worden patronen gevonden. We vragen ons af of jongeren wel echt op de hoogte zijn van de schadelijke gevolgen van het gebruik van lachgas, zoals omschreven door het Trimbos Instituut.

De fractie van de ChristenUnie ziet graag dat een verbod op het recreatief gebruik van lachgas wordt ingesteld in heel Almere. Daarnaast wil de fractie van de ChristenUnie dat het college met evenementen- en festivalorganisatoren in gesprek gaat om bij (grootschalige) evenementen en festivals het gebruik ook te verbieden. We zien helaas dat er tijdens evenementen of bepaalde feestdagen, zoals Koningsdag, jongeren op straat lachgasballonnen verkopen aan jongeren. Een zorgelijke situatie nogmaals.

Door middel van een motie zullen meerdere partijen gezamenlijk het college van Almere oproepen om  het gebruik van lachgas in Almere te verbieden.

« Terug