ChristenUnie Almere wil busverbod voor hardnekkige zwartrijders

Service en Veiligheid.jpgvrijdag 22 februari 2019

De ChristenUnie Almere wil dat zwartrijden op de bussen hard wordt aangepakt. Daarom zal er volgende week donderdag op de Politieke Markt een motie worden besproken om hardnekkige zwartrijders een bus verbod op te leggen.

Maandelijks worden er in Almere zo'n 600 tot 800 busreizigers betrapt die niet hebben betaald voor de rit. Om daar wat aan te doen, besloot busvervoerder Keolis om een boetepakket in te voeren. Het merendeel van de Almeerse gemeenteraad is hier voorstander van, zo bleek vorige week tijdens de politieke markt.

Gevoel van onrechtvaardigheid
Toch wil de ChristenUnie meer doen om veelvuldige zwartrijders tegen te gaan. "Mensen in de bus hebben er last van en het gaat gepaard met een gevoel van onrechtvaardigheid bij mensen die wel betalen", zegt Erna Tolkamp-De Vries van de ChristenUnie.

(...)

CU dient motie in 
Volgens de ChristenUnie doet busvervoerder Keolis momenteel onderzoek naar de mogelijkheden van een busverbod. Als het onderzoek is afgerond en blijkt dat het verbod ingevoerd kan worden, wil de fractie dat direct doen.

Volgende week donderdag tijdens de politieke markt dient de fractie een motie in over het onderwerp: "We vermoeden dat er wel behoefte aan is. Het probleem met zwartrijders is groot. En het werkt mogelijk ook preventief", aldus Tolkamp-De Vries.

Wilt u het gehele artikel lezen dat kan via: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/168441/cu-wil-busverbod-voor-hardnekkige-zwartrijders
Wilt u de motie lezen, ook dat kan via: https://almere.raadsinformatie.nl/document/7339886/1

« Terug