CU aanwezig bij Vrouwendag

Bernedithawoensdag 14 maart 2018

Afgelopen zaterdag 10 maart organiseerde Hart voor Vrouwen Almere voor de zesde keer een vrouwendag in de Wegwijzer. Berneditha Rijssel-Omusuo (kandidaat nummer 3 van de ChristenUnie) was deze dag actief als dagvoorzitter. Meer dan 230 vrouwen waren aanwezig tijdens deze geweldige dag.

Tijdens de gezellige vrouwendag waren er twee sprekers: Ytsje Minnema en Gor Khatchikyan.Ytsje heeft voornamelijk gesproken over de relatie met God en de relaties tussen vrouwen onderling. Vrouwen kunnen elkaar steunen in moeilijke tijden;  we mogen er voor elkaar zijn!  Daarnaast leven we in een tijd waarin iedereen kritisch is naar elkaar. Maar hoe mooi is het als wij vrouwen elkaar bemoedigen en complimenteren. Gor nam de bezoeker mee in zijn reis als ex-asielzoeker naar arts in Nederland. Hij heeft een interessant boek geschreven hierover, genaamd: Gelukzoeker.

Internationale Vrouwendag
Dit is een speciale dag op 8 maart voor vrouwen waarbij ze internationaal op die dag centraal staan. Niet alleen Almere doet hier aan mee, maar ook veel andere landen staan op deze dag even stil bij de rechten van vrouwen en de verschillen die er momenteel nog steeds zijn ten opzichte van mannen. Mannen hebben vaak een hoger salaris, ze werken fulltime, werken buiten de deur. Vrouwen werken vaker parttime, zorgen voor het huishouden en voor de kinderen en het salaris dat zij verdienen is vaak lager. Hierdoor is het voor vrouwen lastiger om economisch zelfstandig te zijn. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor de vrouwen in de maatschappij en het belang daarvan en daar kunnen veel mensen nog iets van leren! Gelijke rechten moeten er zijn, voor iedereen!

Vrouwen in de politiek
Helaas zijn vrouwen nog altijd sterk ondervertegenwoordigd in de gemeentepolitiek. Dat blijkt uit een analyse van alle kandidatenlijsten voor de komende  gemeenteraadsverkiezingen door de NOS.
De ChristenUnie gelooft in een samenleving die gebaseerd is op naastenliefde, waarbij iedereen mee telt. Mensen (man en vrouw) zijn geschapen als sociale, creatieve en verantwoordelijke wezens. Iedereen is waardevol! Op de kandidatenlijst van de Christen Unie Almere staan 11 vrouwen op de lijst! Hier zijn we trots op.  

« Terug