De begroting 2010

Roelie Boschmaandag 14 december 2009 14:43

In de politiek zijn we bezig met de Najaarsnota van 2010. Almere heeft het roer omgegooid en behandelt in het voorjaar de begroting van het jaar daarop, met in het najaar een update daarvan. Dat is dus de najaarsnota. Er is niet veel geld te verdelen. Dus heel veel spannende (grote geld-)kwesties zijn er niet. 

Wel zijn er natuurlijk altijd verbeteringen aan te brengen. De ChristenUnie deed dat door middel van 4 voorstellen, inmiddels zijn dat er 3 geworden. We hebben één motie ingetrokken, namelijk die over het toezicht op de handhaving van de privacywetgeving. De ChristenUnie staat in Almere bekend (berucht?) om haar aandacht voor dit onderwerp. Dat bedenk ik niet zelf, dat hoorde ik van anderen bij de behandeling van het onderwerp RIEC. Dat staat voor Regionaal Informatie en Expertise Centrum. Het is een plek waar in samenhang georganiseerde misdaad wordt opgespoord. Dat moet je ook in samenhang doen, want anders krijg je een waterbed-situatie. Je drukt ergens iets de kop in, maar het steekt z'n kop ergens anders weer op. 

De ChristenUnie in Almere heeft al diverse keren het college gevraagd om de raad te informeren over het toezicht op de handhaving van de privacywetgeving. Tot nu toe vergeefs. Iedere keer werd dit afgehouden met de verzekering dat het in Almere goed geregeld was. Naar onze mening was dit naïef. Zie de motie die wij dit keer hierover opgesteld hebben (zie de bijlage). Maar nu is er een kentering. Mevrouw Haanstra, wethouder van financiën, die namens het college het woord voerde, verzekerde ons dat het college gaat onderzoeken hoe het hiermee gesteld is en dat de raad daar – schriftelijk of mondeling – over gerapporteerd wordt in februari (zie de video notulen, onder raadsvoorstel RV 59, daarin de onderste bijdrage van wethouder Haanstra).
Wij zijn blij, maar wachten nog even op die daadwerkelijke rapportage voor wij de vlag gaan uithangen…

Wat de overige 3 voorstellen betreft; onze voorstellen over het buitenzwemmen (zie) en het mobiliteitsonderzoek (zie) werden door de raad eensgezind overgenomen. Ons voorstel over de bouwbegeleiding haalde het echter niet (zie).

Roelie Bosch
Voorzitter ChristenUnie fractie

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
MOTIE privacybeleid200,0 kBapplication/msworddownload

« Terug

Archief > 2009 > december

Geen berichten gevonden