Internationalisering in Almere

Dragonboatrace-Almere-200609maandag 29 juni 2009 14:16

Dat de wereld kleiner wordt is goed te zien in Almere, niet alleen door al die verschillende inwoners uit oost en west, maar ook door de vele internationale bedrijven die Almere kent. Juist Almere biedt voor internationale bedrijven goede mogelijkheden: hier is ruimte, zijn voldoende werknemers, is een internationale school en spreekt men over het algemeen een redelijk woordje engels. Terwijl ook luchthaven Schiphol dichtbij is. Veel internationale bedrijven hebben dat al ontdekt en de gemeente Almere probeert tijdens bezoeken in het buitenland, bijvoorbeeld in het kader van I Amsterdam, daar nog meer bekendheid aan te geven. 

Natuurlijk is het ook van belang om aandacht te blijven schenken aan het bestaande bedrijfsleven in Almere, ongeacht hun nationaliteit. In de afgelopen dagen mocht ik zowel Taiwanese als Japanse ondernemers ontmoeten die hier actief zijn. 



Zo bezocht ik 17 juni het Japanse bedrijf Yanmar op de Vaart. Yanmar maakt in Almere dieselmotoren voor fabrieken en voor de scheepvaart. Het bedrijf zit over de hele wereld, en in meer dan 25 Europese landen, maar het Europese Hoofdkantoor staat in Almere.
Bij deze gelegenheid mocht ik het Europese Trainingscentrum van Yanmar openen, hier worden het hele jaar door technische trainingen gegeven aan dealers, gebruikers en onderhoudmonteurs. Dus ook de Almeerse hotels zijn er blij mee.

 

En afgelopen zaterdag stond Almere in het teken van Taiwan.
Daarvoor was speciaal een Taiwanese delegatie naar Almere gekomen met o.a. de burgemeester van Tainan de oudste stad van Taiwan met zo’n 750.000 inwoners.

In Almere/Flevoland zitten diverse Taiwanese bedrijven, denk aan Giant (fietsen) en TYC (fabrikant van auto onderdelen) maar ook op het terrein van de elektronica zijn de Taiwanesen erg actief. Giant was één van de deelnemers aan de spectaculaire drakenbootrace op 20 juni in Almere. Bij de gelegenheidsteams (16 roeiers) eindigden Giant op plaats 2, terwijl de 1e prijs ging naar de Delta Dragons en de 3e prijs naar het gecombineerde team  ChinaAirlines/ChristenUnie. De 1e prijs voor de officiële kampioenschappen ging naar het team van Ballast Nedam en de 2e naar de Dutch Dragons I. Kortom een happening die voor herhaling vatbaar is en een goede investering in onze buitenlandse relaties.

Martine Visser

« Terug

Archief > 2009 > juni

Geen berichten gevonden