Berneditha Rijssel-Omusuo

Berneditha (1982) is getrouwd en moeder van 2 jonge kinderen. Ze woont in Almere Buiten. Berneditha werkt met hoger opgeleide vluchtelingen die in Nederland willen studeren. Hun diploma’s worden in Nederland vaak niet erkend. Opnieuw studeren is hun enige kans om zich verder te ontwikkelen en hun talenten te benutten. Zo kunnen zij in Nederland een nieuw bestaan opbouwen en een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving.

Vrouwenemancipatie en culturele diversiteit staan bij Berneditha hoog in het vaandel. Het is belangrijk dat er bijvoorbeeld meer vrouwen doorstromen naar de top om zo ook jonge meisjes te blijven inspireren. Jeugdwerkloosheid is ook een groot probleem waar Berneditha zich zorgen om maakt. In Almere zijn er nog te veel jongeren zonder werk, en dat is zonde!

Christenen en de ChristenUnie hebben de stad Almere veel te bieden. We zijn het licht van de stad en met een positieve houding zetten wij ons in voor de mensen in Almere. Via de beschikbare politieke instrumenten willen wij de Almeerse bewoners bijstaan en helpen