Paas wens van fractievoorzitter Roelie Bosch

PASEN-2016vrijdag 25 maart 2016

Beste vrienden en vriendinnen,

Net terug van een werkbezoek aan het AZC bij ons in Almere, bedenk ik dat het wel weer eens tijd wordt om jullie deelgenoot te maken van enkele mooie momenten de laatste tijd.

Maar allereerst is het goed om stil te staan bij wat de wereld schokt en dan bedoel ik niet het overlijden van Johan Cruijf, hoe goed hij als voetballer ook was, maar de gebeurtenissen in België. Ook onze gedachten gaan uit naar de mensen die deze rampzalige gebeurtenis overleefd hebben en de nabestaanden van hen voor wie dat niet geldt.

Afgelopen zondag had ik het er nog met iemand van de kerk over dat de gebeurtenissen elkaar steeds sneller op lijken te volgen en dat het dichterbij komt. Openbaringen wordt daarmee steeds reëler...

Toch is het belangrijk om niet bij de pakken neer te zitten, maar om dichtbij, in je eigen omgeving, goed te doen waar je kunt en het verschil te maken in situaties waarin je geplaatst wordt. Zo kijk ik er tenminste tegen aan en ik zie dat gelukkig veel om me heen. Ik hoop dat het ook jullie lukt!?

Ik vertelde aan het begin dat ik net terug ben van een werkbezoek aan het AZC. We hebben gekeken bij de noodopvang die op dit moment gebouwd wordt en hebben gekeken bij de reguliere opvang, na een presentatie met enkele cijfers en gegevens. De noodopvang is maar heel basaal, diverse slaapruimtes met 4 stapelbedden, 1 douche en 1 wc per 18 mensen, een recreatiezaal en een eetzaal. Maar toch ben ik blij dat we als Nederland hiermee laten zien dat we niet wegkijken, hoewel ik helemaal niet tevreden ben met hoe het op dit moment gaat in Europa. Maar ook hier geldt: laten we doen wat goed is dichtbij voor de mensen met wie we te maken hebben. En dat doen we als christenen gelukkig ook! Genoemd werd dat veel christenen vrijwilliger zijn en dat kerken hulp aanbieden. Dat wordt zeer gewaardeerd, zo kreeg ik te horen!

Nog één ander moment wil ik met jullie delen, de rest bewaar ik voor de volgende keer.

Als ChristenUnie-fractie proberen we dicht naast mensen te staan, hen te helpen bij hun problemen en proberen we wegen te vinden waar soms alleen muren lijken te staan. In één zo'n situatie konden we concreet helpen wat bijgedragen heeft aan de uitkomst van mensen de zorg hebben gekregen die ze nodig hebben, dat geeft veel voldoening.


Rest mij jullie een heel bijzonder en Gezegende Pasen toe te wensen.

Jezus leeft! Hij is opgestaan!


Roelie Bosch

fractievoorzitter

« Terug