Politieke markt van donderdag 3 november 2016- Marcel Benard

politieke-markt-almerevrijdag 04 november 2016

Op de Politieke markt van donderdag 3 november 2016 heeft fractieassistent Marcel Benard namens de fractie van de ChristenUnie Almere een inbreng gehad om:
“ de feitenvrije politiek van de PVV te ontmaskeren”.
Hieronder treft u zijn bijdrage aan.

Voorzitter,
 
Elke partij gaat natuurlijk zelf over zijn keuzes.
Maar de geforceerde manier waarop de PVV asielzoekers stelselmatig als verkrachters neer wil zetten, is toch wel heel erg gezocht. Even de harde, pijnlijke cijfers: vorig jaar deden in Nederland 1297 verkrachtingsslachtoffers aangifte. Daarnaast waren er nog 1896 aangiftes van aanranding en 490 incestgevallen die tot een politieonderzoek leidden. In veel gevallen kennen zedenslachtoffers de dader. Het meeste misbruik vindt binnenshuis plaats.
 
De PVV heeft een aantal voorbeelden weten te vinden van berichten in de Nederlandse media waarin asielzoekers betrokken waren bij aanranding – volgens de krant tenminste. En om het wat aan te dikken staan er ook nog wat internationale media genoemd.
Nu is het leed dat die vrouwen hebben meegemaakt onbeschrijfelijk. Ik ken slachtoffers van aanranding. Het is verschrikkelijk en de daders moeten worden gestraft.
 
Maar vanavond zien we niet een partij die opkomt voor vrouwen. Waar was de PVV toen er maatschappelijk debat ontstond over de schandalige praktijken bij sommige studentenverenigingen, waar blanke jongens verschrikkelijke dingen met vrouwen deden?!
We zien dat de PVV - voor de zoveelste keer - kans ziet om een sfeer van angst en boosheid rond het vluchtelingenvraagstuk uit te vergroten. In het kort is de redenering van de PVV:
-        Asielzoekers / statushouders zijn aanranders
-        Dit zijn statushouders
-        Dus dit zijn aanranders
 
Daarmee brandmerkt u concrete mensen zonder aanleiding als potentiële verkrachters. En dat vind ik nogal wat. De PVV verwijt het college gebrekkige communicatie. Nou, ik vind het zonder aanleiding aanwijzen van mensen die zometeen in ons midden wonen en tegen buurtbewoners zeggen: dat zijn verkrachters – dat vind ik geen communicatie, dat noem ik ophitsing!
 
Daarmee zet PVV het breekijzer in de samenleving. Ik zit hier, om de feitenvrije politiek van de PVV te ontmaskeren voor wat het is: over de rug van mensen die hier al langer of nog maar kort wonen, voor eigen politiek gewin roepen en schreeuwen.
 
Het wordt tijd voor een politiek die perspectief schetst, een politiek van hoop. Voor iedereen die dat nodig heeft.
Want weet u, die mensen komen hier niet zomaar wonen. Het zijn mensen die uit gebieden komen waar geen steen meer op de andere staat. Platgebombardeerd, opgejaagd. Dat is de reden dat mensen hier - na een strenge asielprocedure - worden toegelaten. Het recht krijgen om in Nederland te blijven.
 
En weet je wat dan ook kan? Contact maken. Dan zul je merken dat het mensen zijn. Ik heb ze bij mij thuis gehad. Ze hebben bij mij gegeten. En wat ik maar steeds niet uit mijn hoofd kan krijgen, is die Syrische man, die mij met een diep verdrietig gezicht een foto van zijn dochter liet zien op zijn telefoon. Dat is geen verkrachter, dat is een medemens.
 
Voorzitter, het mag duidelijk zijn: de ChristenUnie steunt het college. Zorgen van de bewoners van Tussen de Vaarten moeten niet worden aangewakkerd, zoals de PVV doet, maar worden weggenomen door realistische maatregelen. Door goede communicatie - en dan is de vraag van de inspreker wel een terecht aandachtspunt. Door goede begeleiding. Door een vinger aan de pols te houden en natuurlijk door in te grijpen als het mis gaat. Wij laten niemand in de steek – ook de bewoners van Tussen de Vaarten niet.
 
Maar dat wel vanuit een basishouding van medemenselijkheid. Alleen dan kan er in ons verdeelde land weer hoop ontstaan

https://almere.notubiz.nl/vergadering/353257/Politieke%20Markt%2003-11-2016

U kunt het debat terugkijken in de Witte Zaal vanaf 2:30:00
Zijn bijdrage vind u  vanaf 2:58:45

Bewaren

« Terug